Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) har besluttet utbygging av høyhastighets fiberbredbånd til kunder i tre nye felt i Meråker. Feltene som skal bygges ut er Funnsmoen – Trøbakk – Knippet, Egga – Trondseth – Solemsåsen og Krogstadmarka – Stormyra. Utbyggingen gjennomføres som et bygdefiberprosjekt, som er et samarbeid mellom Meråker kommune og NTE.

- Bredbåndskommunikasjon er i ferd med å bli en kritisk faktor for bosetting og næring. Derfor er slike prosjekter viktige, sier adm.dir. Svein Olav Munkeby i NTE Marked. Området har 380 mulige kunder, av disse har allerede 225 kunder bestilt fiber. Graving starter så snart telen har gått til våre, så det er fremdeles mulig å komme med. Bare ta kontakt, sier Svein Olav Munkeby i en pressemelding.

Lukter på Fagerlia

Utbyggingen skjer i tilknytning til felt som allerede har fiber. En slik måte å arbeide å gjør det mulig å utvide tilbudet samtidig som kostnadene holdes under kontroll. En videre utvidelse til hyttefeltet i Fagerlia kan være mulig dersom tilstrekkelig antall hytteeiere er interessert.

- NTE har systematisk bygd fiber hjem til trønderne i over lag 10 år. På denne tiden har vi vokst fra null til mer enn 40 000 husstander i Trøndelag. Dette tilsvarer mer enn 100 000 kunder. Vi bygger videre for full kraft, sier Svein Olav Munkeby.