Nå skal politikerne sette priser på næringstomtene. Rådmannen har fått taksert området. To forskjellige eiendomsmeglere har gitt sine vurderinger.

Rådmannen anbefaler politikerne å legge seg på høyeste pris som er anbefalt. Det betyr en pris på litt over 1.600 kroner per kvadratmeter. Nå handler prisspørsmålet på bordet til politikerne i formannskapet.

80 millioner

Hele området er på 70 mål. Når gater, veier og infrastruktur trekkes fra, står kommunen igjen med rundt 50 mål grunn som kan selges. Blir tomtene solgt til den prisen som rådmannen forlanger, vil verdien på næringstomtene passere 80 millioner kroner.

Stjørdal kommune kjøpte i sin tid Veisletta-området fra Forsvaret for litt over 35 millioner kroner. I tillegg får kommunen kostnader med å bygge ut veg, vann og avløp på stedet.

–Veldig bra at det allerede finnes interessenter som ønsker å etablere næringsvirksomhet på stedet, sier Rolf Charles Berg.

Han leder komité plan og har vært med på å omregulere området. Veisletta ligger langs evja like utenfor garnisonsområdet på Værnes. Området var tidligere regulert til landbruk. Nå kan næringsvirksomhet ta over.

Nær sentrum

Det handler om et av de større gjenværende området for næringsutvikling som er tilgjengelig like øst for sentrum av Stjørdal. Veisletta-området ligger like sør for det nye anlegget til Coop Extra og fjernvarmeverket.

Berg peker på at Stjørdal har fått kritikk for at kommunen ikke har nok byggeklart næringsareal. Nå legges 50 sentrale mål ut for salg.

–Det betyr at vi får flere arbeidsplasser til Stjørdal, sier Berg.

Han peker på at kommunen vil selge tomter på området til markedspris.

Rådmannen opplyser i saksutredningene til politikerne at det beste vil være å selge næringstomtene fortløpende etter hvert som det melder seg interessenter. Rådmannen skriver at kommunen allerede har vært i kontakt med flere som ønsker å kjøpe. I saksutredningen går rådmannen ikke inn på hvilke bedrifter eller næringer som er interessert.

Rådmannen ber formannskapet om å få fullmakt til å selge tomter på Veisletta etter hvert som interessenter melder seg. Rådmannen anbefaler at kommunen legger seg på det høyeste prisanslaget i verdivurderingene. Det ligger på 1.650 kroner per kvadratmeter.