På Smile Café smiler de om dagen – lavkarboen har fått god respons etter bare én uke på menyen.

Innehaver Eva-Lill Rønsåsbjørg ønsket å utvide markedet for kafeen da hun og medeier Åse Gresseth oppdaget matfenomenet lavkarbo.

– Det er «in» i tida å gå på lavkarbo, og det er viktig som café-innehaver å holde seg oppdatert.

Sunnere lunsj og søtsaker

– Det er ikke sunt å spise søtsaker, men sunne søtsaker er sunt!

Ifølge Rønsåsbjørg finnes det både snickerskake, bounty, matmuffins og blomkålform på menyen; alt med en sunnere vri.

– Vi har så vidt kommet i gang. Planen er at vi skal ha langt flere tilbud på menyen vår etter hvert.

Hun opplyser at de får oppskriftene sine fra «Meglerfru1», som legger ut oppskrifter på nettet.

Får kunder over Instagram

Rønsåsbjørg opplyser at kundene legger ut bilder av maten på både Instagram og Facebook.

– Jeg tror vi kommer til å trekke flere kunder på denne måten, når folk får vite at vi selger lavkarbo, forteller innehaveren.

Hun synes den nylige anvendte trenden virker lovende for fremtiden.

– Allerede nå opplever vi tilbakevendende kunder som roser maten, sier Eva-Lill Rønsåsbjørg.