Så skal Venstre regjere sammen med FrP om flyktningepolitikken. Skjønner godt at flere melder seg ut. Nå vet vi pr i dag ikke om Listhaug fortsetter, men likevel.. De har fått økt antall kvoteflyktninger, trøster Venstre seg og oss med. Isolert sett et pluss, men i dag er det så lite flyktninger som kommer til Norge at mange kommuner ønsker flere til sin kommune, og KS har utfordret regjeringen til å ta imot flere overføringsflyktninger til Norge, bl.a. for å beholde kompetanse som er bygget opp i kommunene.

Listhaug fikk stortingsflertallet mot seg om ny behandling for de såkalte oktoberbarna, men har etterpå forsøkt å obstruere vedtaket. Hva slags verdighet er det for landet vårt at ungdommer følte seg tryggere på gata i Paris enn å bli på Hegratunet, fordi de var redde for å bli tilbakesendt til et utrygt Kabul? Og dette til tross for at Hegrasamfunnet og skolene gjorde sitt for å interegrere og kvalifisere dem. Når en ser på presset i land ved Middelhavet, og de mer låste dørene nord for Alpene, må jo et rikt land som vårt, hjelpe til både i nærområdene og ved å ta mot flere FN-kvoteflyktninger. Ikke et enten eller, men både og. Jeg er glad bl.a. biskopene inntar en positiv holdning i asyl- og innvandringspolitikken.

I Stjørdal vedtok vi til slutt enstemmig i septembermøtet i kommunestyret ei bra flyktningekvote, 60 plasser i 2017. Likevel har vi hatt et par runder, bl.a. etter oppslag i TA i vår, hvor ordfører Ivar antydet at vi kanskje «måtte» slutte å ta mot. Og i går ble jeg skuffet over hans holdning, som jeg ikke tror er representativ i SP rundt om - når han på Aglens (politisk redaktør i Adressa) Facebook-side om regjeringsforhandlingene skriver: «Jeg er glad for at FrP ser ut til å ha fått gjennomslag for en restriktiv asyl- og innvandringspolitikk, samtidig som det skal settes trykk på en forsterket integrering.» Vi blir enige om viktigheten av integreringsarbeidet, men slett ikke når han framhever FrPs rolle i asyl- og innvandringspolitikken som positiv.

Torger Størseth