– Vi hadde i fjor en vekst på 4,5 prosent i netto omsetning og nådde 49 millioner.

Det er Gunnar Wergeland, sjefen på Spar-butikken like ved E14 i Hegra, som godt fornøyd forteller om drifta i 2017. Han er absolutt fornøyd med veksten også dette året, selv om han i driftsåret 2016 nådde en vekst på 15 prosent. Det var en nærmest magisk vekst.

Lyst til å se 50-tallet

– Vi kan ikke forvente at 16–tallene skal gjenta seg så ofte. Også 4,5 prosent vekst er svært bra. Bransjetallene ser vi er generelt dalende, og vi ser at veksten i Spar-butikkene i regionen ligger på 1,5 prosent, sier Wergeland.

Når nettoomsetninga i million kroner er klar for inneværende år har Wergeland meget lyst til å se 50-tallet.

– Det blir tøft, ikke minst siden vi over noe tid har hatt så bra vekst. Samtidig, vi har stadig fokus på å lage en bedre butikk i alle ledd, og vi gjør nå om få uker en oppgradering av lokalene. Samt at det selvsagt også handler om effektiv drift, en drift til kundenes fordel, sier Wergeland.

10-kroners markedet

Wergeland sier det ikke er enkelttiltak alene som gjør veksten.

– Vi ser at de «10-kronerstilbudene» vi har i fire to-ukersperioder gjennom året på ordinære varer, virker som en magnetisk kraft på kundene. Her ser vi nok en kraft som trekker kunder også vestfra, fra Stjørdal og vi ser også kunder her fra innover mot Trondheim og andre veien mot Innherred, sier sjefen.

Wergeland har 25 ansatte i butikken i Hegra, og disse deler på 16 årsverk.