Etter noen dager med kraftig vind og store problemer med å få gjennomført trafikken som planlagt, er livet på Værnes tilbake til normalen onsdag morgen.

Konstituert lufthavndirektør Thomas Wintervold forteller at de få problemene de opplever nå skyldes værutfordringene på Gardermoen.

- Det er bestandig slik at om en flyplass har værmessige utfordringer, så vil det påvirke flere flyplasser. Og problemene blir størst når utfordringene ligger på Gardermoen. De aller fleste flyene skal innom der, sier Wintervold.

Stor forståelse fra de reisende

Wintervold synes både Avinor og flyselskapene har taklet de utfordringene de har hatt siden søndag på en god måte. Men aller mest vil han rose de reisende, som har tatt utfordringene på strak arm og med et smil.

- Vi opplever lite frustrasjon og få klager når det er været som er årsaken til kanselleringer og utsettelser. Så her skal de reisende ha ros. Stemningen er nok litt annerledes både i terminal og på telefon når flyforsinkelser og kanselleringer skyldes streik eller andre forhold til knyttet til flyselskap eller flyplass, sier Wintervold.

En oversikt på Avinors hjemmeside viser at det i løpet av onsdag er fem instillte avganger fra Værnes.

I følge Wintervold skyldes de fleste av disse andre forhold enn været.

Konstituert lufthavndirektør Thomas Wintervold skryter av de reisende. Foto: Lars Sørnes