Vil fortelle dere noe som ligger mitt hjerte veldig nære. Og det er om eldreomsorgen.

Vi har nettopp mistet vår mor som lå på Stjørdal Bosenter. Hun hadde vært der i cirka 7 år. Det første året var hun høyst oppegående og klarte det meste selv, men etter forskjellig sykdom og uhell med bruddskader trengte hun mer hjelp. Men hun hadde pågangsmot og sto på og klarte det meste selv.

Stjørdal Bosenter ble jo bygd for de som skulle klare det meste selv, men når dere bestemmer at flere sykehjemsplasser ikke skal bygges så har bosenteret også blitt mer som et sykehjem MEN med hjemmebasert ordning.

Nå før jul da mor ble full pleiepasient fikk jeg oppleve hvordan dette fungerte fullt ut. Og fant fort ut hvorfor dere vil ha det sånn. Det er for å spare penger. Alt som trengs i pleien må jo bestilles og belastes bruker. Og så tungvint som det ble og var.

Mor fikk enestående hjelp og pleie de siste dager hun levde av pleierne på tross av og ikke på grunn av et bosenter som driver etter hjemmebasert omsorg. Og dere politikere bør be betjeningen på bosenteret om unnskyldning for at de må arbeide under dette systemet.

Hjemmebasert omsorg fungerer sikkert utmerket når brukere kan ordne seg mest mulig selv, men for pleietrengende brukere er sykehjem den beste plassen. Jeg har arbeidet selv i helsevesenet i over 40 år så kan en del om emnet.

All ære til pleiere som står på i dette systemet og bruker tid og energi til og slåss mot byråkrati for å få den minste ting. Får dem ros og skryt?

Kjære politikere, ta dere en arbeidsuke der og ikke vent til dere blir brukere selv da er det for sent.

Se litt på hva dere bruker penger på og hva dere ikke bruker penger på. De eldre fortjener bedre. De gamle sykehjem med egne kjøkken og matlukt i gangene med betjening etter denne normen fungerer best når brukere er PLEIETRENGENDE! Det er nå min mening! Men dere er vel mest interessert i å spare penger.

Men takk i alle fall til betjeningen for at de står ut og yter det dere gjør tross politikere og dårlige beslutninger.

Mvh

Arnhild Eikli