Hegra blir likevel nærskole for elevene fra Flora. Dermed snur stjørdalspolitikerne tvert om på anbefalingen fra rådmannen.

Ordføreren anlene

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) ble stående alene om å forsvare Forradal som ny nærskole for elevene fra Flora i formannskapet torsdag ettermiddag.

Stjørdalspolitikerne har vedtatt å legge ned grendeskolen i Flora fra sommerferien i år. Politikerne har hele tida ment at Flora-elevene skal overføres til barneskolen på Hegramo.

Nærskoleprinsipp

Men rådmannen fant ut at skolen i Forradal ligger nærmere nabobygda Flora. Det gjelder for elevene som bor øst for Lilleflor. Det vil si de aller fleste av elevene som går på skolen i Flora i dag. Det ga stjørdalsrådmannen foreldrene i Flora beskjed om skriftlig like før jul i fjor.

Da reagerte flere foreldre og mange politikere. Politikerne krevde å få skolevalget på sitt bord. Det skjedde i komité levekår tirsdag og i formannskapet torsdag ettermiddag. I begge utvalgene ble det stort flertall for å bruke Hegra som nærskole for elevene i Flora.

Nå tas saken opp til behandling i kommunestyret. Det skjer torsdag i neste uke.

Mest naturlig

I formannskapet torsdag ble forslaget om Hegra som nærskole for Flora, satt fram av Annette Jensen (Krf). Hun fikk full tilslutning fra alle unntatt ordfører Ivar Vigdenes. Ordføreren stemte for rådmannens innstilling om Forradal som nærskole for elevene fra Flora.

Flertallet begrunner valget av Hegra som nærskole med både reisetid, trafikksikkerhet og naturlig transportmønster. Hegra blir et mer naturlig og hensiktsmessig valg enn Forradal som nærskole for Flora, mener flertallet.

- De fleste foreldre i Flora har sett for seg Hegra som naturlig nærskole når grendeskolen legges ned, sir Arbeiderpartiets Joar Håve.

Fravikes flere steder

Han peker på at prinsippet om geografisk avstand og nærskole fravikes flere steder i Stjørdal. Håve peker på Grønsetgrenda nederst i Forradal og grendene Bang og Øfsti der elevene sendes til andre skoler enn de som ligger nærmest geografisk.

Venstres Leif Eggen trekker fram flere kretser i Stjørdal der elevene går på andre skoler enn de som ligger geografisk nærmest. Eggen trakk fram Tangmoen-området der elever går på Kvislabakken selv om Halsen skole er nærmest. Det samme skjer ved Husbymyra i skjæringspunktet mellom Fosslia og Halsen.