Den lokale jeger- og fiskerforeningen har i mange år leid lokaler på Tangmoen. Foreningen har omtrent 750 medlemmer, og med en økende aktivitet har foreningen vokst ut av lokalene de leier av familien Mauseth. I over seks år har man vært på utkikk etter et egnet lokale, og lyktes endelig etter mange forskjellige prospekt.

Tangen Terrasse ligger ved Gråelva på Kvislabakken. SJFF har fått tilslaget på omtrent halve Tangen Terrasse og er på cirka 600 kvadratmeter fordelt på to etasjer. En stor overgang fra dagens klubblokaler på 100 kvadratmeter. Odd Fellow har den andre parten av huset.

– Dette blir romslig i forhold til lokalene vi har brukt frem til i dag. Og det er det som er poenget. Foreningen har stor aktivitet og har vokst ut av lokalene. Samtidig er det godt å eie lokalene selv. Vi er en gammel foreningen og har økonomi til å eie egne lokaler, sier Per Ivar Morken, nestleder i SJFF. Han vil ikke komme inn på kjøpesummen på dette tidspunkt.

Funksjonelle lokaler

Morken forteller at de skal ha styremøte onsdag kveld hvor de skal ta gjøre de formelle vedtakene om kjøpet.

– Vi skal ha på plass en ny huskomité som skal planlegge og gjennomføre ombyggingen.

Planen er få til et moderne og tidsriktig lokale som er funksjonelt for foreningens aktiviteter. I dag er det stort sett bare skallet, men det er store muligheter til å lage et lokale tilpasset vårt behov.

– Vi er på planleggingsstadiet ennå, men det vil bli et stort møterom som kombineres med et verksted og kontorer i førsteetasjen. I andre etasje har vi noen planer, men det er ikke klart ennå, sier Morken.

Like ved elva

– Eiendommen ligger ved Gråelva. Er det med fiskerett?

– Det er vi litt usikker på ennå, men vi skal ikke se bort fra at det blir en del kastetrening her ved elva, sier Morken.

– Når kan dere ta i bruk lokalene?

– Det er mye som må gjøres, og arbeidet skal settes ut på anbud. Men i løpet av 2018 er realistisk.

– Blir det mye dugnadsarbeid?

– Vi baserer oss ikke på dugnadsarbeid i første omgang. Fordi på dugnader blir det de samme folkene som må trø til hver gang. Men det blir sikkert behov for noe dugnadsarbeid etter hvert, sier Per Ivar Morken i SJFF.

Foreningen har leid lokaler helt siden starten av 80-tallet. Det første lokalet var i kjelleren på samfunnshuset i Stjørdal, før de leide lokale i den gamle skolen på Haraldreina.