Enstemmige politikere i formannskapet vedtok torsdag ettermiddag at tomter på det nye næringsområdet Veisletta skal selges for 1.650 kroner kvadratmeteren. Det er høyeste takst på området.

Veisletta er et område på til sammen 80 mål som ligger langs fylkesvegen like øst for garnisonsgjerdet på Værnes. Området ligger mellom vegen og Evja. Det handler om et gammelt landbruksområde som kommunen kjøpte fra Forsvaret for snart tre år siden. Stjørdalspolitikerne punget ut 35 millioner kroner for de 80 målene.

Rådmannen regner med at rundt 50 mål kan selges når veier og annen nødvendig infrastruktur trekkes fra. Det kan gi Stjørdal kommune inntekter på over 80 millioner kroner når alt er solgt.

Selv om kommunen også bruker noen millioner kroner til å utvikle området og bygge både veger og ledningsnett, vil kommunen kunne sitte igjen med betydelige pengebeløp.

Flere bedrifter har allerede signalisert sin interesse for å kjøpe tomt og etablere virksomhet på Veisletta.

- Det handler både om stjørdalsbedrifter som vil flytte og interessenter utenfra, konstaterer varaordfører Ole Hermod Sandvik (H).

Han sier seg veldig glad for at Stjørdal kommune nå kan tilby næringsareal til bedrifter. Arealet på Veisletta ligge tett inntil sentrum av Stjørdal.