Emil Andersen (27) har sammen med kameraten Jim Marius Larsen (30) fra Kristiansund skrevet under en kontrakt med plateselskapet Eccentric Music.

Duoen kaller seg «Primacy x Emsky» og har laget musikk sammen i mange år.

– Det er dette jeg har drømt om hele tiden. Helt uvirkelig. Dette betyr masse og er et stort steg for oss. Utrolig artig, sier Emil Andersen til Bladet.

Det er David Eriksen som leder Eccentric Music. Han er en norsk låtskriver, plateprodusent og manager. I artiststallen til selskapet finner vi blant andre Tone Damli, Alexandra Joner, Adelén og Thomas Eriksen.

Lang prosess

Musikksjangeren til «Primacy x Emsky» er eletronic dance music, som er i gata til Kygo og Alan Walker.

– Nåtidens musikk, beskriver Andersen.

Platekontrakten ble signert torsdag. Kameratene har også tidligere vært i dialog med plateselskapet.

– Det har vært litt fram og tilbake, og endelig skulle det lykkes. Vi sendte over en demo av ei låt som vi laget for ett års tid siden, og de responderte positivt. Men det har vært en lang prosess fram til signeringen, forteller stjørdalingen.

27-åringen jobber til daglig som barne- og ungdomsarbeider i Stjørdal kommune. Å kombinere jobben med musikk i tiden framover kan bli en utfordring.

– Det skal vi nok finne en løsning på. Musikken har alltid vært en hobby, men nå blir det litt mer alvor. Jeg og Jim Marius har en travel tid foran oss, men vi kommer til å yte ekstra når vi har et team rundt oss som legger til rette, sier Andersen.

Første låt i februar

Hvis alt går etter planen kommer den første låta i februar.

– Veldig spennende. Jeg håper først og fremst å vokse som musiker. Dette viser at hardt arbeid lønner seg. Vi har bygd veien selv, og jeg må si at det føles godt. Min store drøm er å jobbe med musikk på heltid, understreker Emil Andersen.

Tina Ryr, som er general manager i Eccentric Music, sier følgende om musikkduoen:

– Vi gleder oss veldig til å jobbe med Primacy x Emsky. Gutta lager mye bra musikk.