Væpnet politi rykket torsdag kveld ut etter melding om våpentrusler på en adresse i Stjørdal.

– En familie i Stjørdal skal ha blitt oppsøkt på bopel av to personer. De skal ha blitt truet med en gasspistol. Våpenet ligner en ordinær pistol og er egnet til å skape frykt, sier politioverbetjent Veronika Hammer ved Stjørdal lensmannskontor.

Lå barn og sov i huset

Truslene skal i hovedsak ha blitt framsatt mot mannen i huset. Ifølge politiet lå det et barn og sov i boligen da de to mennene oppsøkte familien.

– Konfrontasjonen skjedde på utsida av huset og var over i løpet av kort tid, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Ligner en 9 mm.

Ingen skal ha blitt fysisk skadet i forbindelse med hendelsen, men mannen og kvinnen i huset oppfattet at de ble truet på livet. Politioverbetjent Hammer forteller at våpenet som ble brukt ligner en ordinær 9 millimeter pistol.

– Det ser reelt ut helt til en tar i det. Politiet kommer til å agere ut fra at det er et ekte våpen, sier hun.

Navngitt

Politiet fikk melding om trusselepisoden klokka 20.58 torsdag kveld. På det tidspunktet hadde de to som nå er siktet forlatt adressen i Stjørdal.

– Vi hadde imidlertid god beskrivelser på de to. I tillegg var en av dem navngitt, sier Hammer.

Det ble satt i gang søk i området og i nabokommunene. Litt etter klokka 03 ble en mann i 20-årene og en mann i 60-årene pågrepet i Selbu. Begge er hjemmehørende i bygda.

– En ble pågrepet i en bil, mens den andre ble pågrepet på en adresse i Selbu, sier Hammer.

Konflikt

Mennene ble satt i arresten og avhørt i natt. Bladet får opplyst at partene kjenner hverandre fra før, men at de ikke er i familie. Ifølge politiet skal en gammel konflikt mellom partene ha vært bakgrunnen for truslene. Etterforskningsleder Sparby opplyser at tvisten dreier seg om penger.

– De kranglet om et mindre pengebeløp, sier han.

Mannen i 20-årene utpekes som hovedmann. Ifølge Sparby har vedkommende erkjent straffskyld.

– Han innrømmer å ha vist fram et våpen med den hensikt å skremme, sier Sparby.

Ikke kjennskap til våpenet

Mannen i 60-årene har forklart til politiet at han ikke hadde kjennskap til våpenet før det ble tatt fram ute på gårdsplassen i Stjørdal. Han ble dimittert av politiet fredag formiddag.

– Den andre mannen vil bli løslatt i løpet av dagen, sa Sparby til Bladet fredag ettermiddag.

Politiet er mer eller mindre ferdig med etterforskninga og vil sende saken til påtaleavgjørelse i løpet av kort tid.