– Vi omsatte i 2016 for 146 millioner brutto fra enheten i Stjørdal. Nå utvider vi staben her på kontoret fra 10 til 16 ansatte.

Det er Berit Tromsdal, leder for Dedicare Nurse, som sier dette fra kontoret i fjerde etasje på Torgkvartalet i Stjørdal. Dedicare har også en avdeling i Oslo for utleie av leger og personell rettet mot sosialt arbeid.

Samlet omsatte Dedicare for cirka 177 millioner kroner i 2016.

Rask vekst

Ideen om bemanningsbyrået ble født i Stjørdal like etter 2000. Selskapet er registrert og skatter til Stjørdal kommune.

Tromsdal var tidlig inne på eiersida, og selskapet har vokst raskt under hennes ledelse. Virksomheten er rettet mot helse og utleie av helsepersonell, spesielt er sykehus den store kunden.

Men i sin personalbase har Tromsdal også hjelpepleiere, jordmødre, helsesekretærer og leger.

– Vi har en stor base av helsepersonell, og disse rekrutteres i dag fra norden, og vi ser en stadig økende andel norske, og også unge danske sykepleiere blant disse, sier Tromsdal.

1500 lønnet

For skatteåret 2016 fikk rundt 1.500 lønnsoppgave fra vikarbyrået, og dette tallet har vært og er godt økende.

– Hver måned er det rundt 200 vikarer som får lønnslipp fra kontoret i Stjørdal, sier Tromsdal.

Det meste av utleien av pleiepersonell skjer fra stjørdalskontoret.

– Behovene for innleie av personell er ulikt hos de forskjellige virksomhetene, alt fra noen dager til måneder. Også vikarene som melder seg til oss har ulike ønsker og behov. Noen ønsker å jobbe bare noen få uker, andre måneder.

Logistikk

Dette administrerer Dedicare, og etterspørselen etter vikarer fra kundene er og har vært stadig økende.

– Derfor vil vi nå utvide med seks ansatte på kontoret i Stjørdal det kommende halvåret, for å ta oss av alle oppdragene. For å si noe om jobben vi gjør, så kan det også handle om å ordne bosted for vikaren, og bestille reise til det nye arbeidsstedet. Alt det logistikkmessige ordner vi. Vi er arbeidsgiver for vikarene, står for lønn og all oppfølging av vikaren som er ansatt hos oss for en kortere eller lengre periode, uten at det er gitt noen arbeidsforpliktelse, sier Tromsdal.