Stjørdals-Blink turngruppes nyttårsshow er klubbens store begivenhet, og også årets show ble en stor suksess for de 350 aktive turnerne i klubben.

- Det er stort for barna å opptre foran så mange tilskuere. Dette er årets begivenhet for oss, sier Robert Flormælen, leder i Stjørdals-Blink turngruppe.

En av dem som syntes det var moro å delta på nyttårsshowet, er Eline Klevberg Lerfall fra Lånke.

- Vi har øvd mye på forhånd, og det er kjempemoro få det til under Nyttårsshowet, sier 12-åringen, som deltar på klubbens konkurranseparti.

Eline Klevberg Lerfall trener turn tre ganger i uken, men holder også på med langrenn for Lånke IL. Foto: Frank Skaufel

Vant KM  i 2016

Klevberg Lerfall er et ivrig turntalent.

- Jeg vant kretsmesterskapet sammenlagt i 2016 og ble nummer to i 2017. I Midtnorsk mesterskap ble jeg nummer fem eller seks i bom, forteller hun.

Bom er trolig den disiplinen hun behersker aller best, men det er en annen øvelse som er favoritten.

- Jeg liker best skranke, men er nok flinkest i bom.

- Hvor god har du tenkt å bli?

- Jeg vil holde på så lenge jeg synes det er morsomt. I tillegg til turn driver jeg med langrenn, og deltar på Dalførekarusellrennene på onsdagene. Til sammen trener jeg fem dager i uken med ski og turn, sier Klevberg Lerfall.

Robert Flormælen tror turnavdelingen vil doble seg når den nye basishallen står klar om et par-tre år. Foto: Frank Skaufel

Forventer oppsving

Om et par år kan den vedtatte basishallen i Stjørdal stå ferdig. Det vil bety et løft for turngruppen både sportslig og rekrutteringsmessig.

- I august 2017 måtte vi takke nei til over hundre som ville begynne. Med en basishall på plass vil vi kunne ta i mot langt flere, også yngre barn enn dem vi tar inn i dag. Et hårete mål er det sikkert, men jeg mener vi har potensial til å doble antall aktive turnere, sier Flormælen.

Det vil si 700 turnerne.

- I tillegg til at bredden øker, vil de som ønsker å satse på turn få bedre sportslige forutsetninger. I de siste årene har vi arbeidet hardt for å få flere trenere i klubben, slik at vi får bort køståingen på treningene. Nå råder vi over 77 trenere, forteller han.