Høyres varamedlem til kommunestyret, Kjell Dahle, søker om fritak fra sine verv som politiker i Malvik, for å jobbe som journalist i lokalaviser.

Frilans journalist

Kjell Dahle søkte også om fritak i fjor, men på grunn av sykdom ble søknaden trukket før kommunestyret hadde innvilget fritak. Ny jobbsituasjon gjør at han nå ønsker å fratre både som Høyres første vara til kommunestyret, som Malvik kommunes representant i representantskapet i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) og som varamedlem for ordfører Ingrid Aune i representantskapet i Trondheim Havn.

– Årsaken er at jeg gjennom eget selskap blant annet driver journalistisk frilansvirksomhet for flere lokalaviser i Trøndelag, og tidvis også i landet for øvrig. Eksempelvis dreier dette seg om at jeg dekker kommunestyremøter og politisk virksomhet i kommuner utenfor Malvik for aktuelle lokalaviser, skriver Dahle i søknaden.

Uholdbar kombinasjon

– Dette er over tid uholdbart da en kombinasjon av journalistikk og aktiv politikk etter mitt syn ikke er forenlig av integritetsmessige årsaker i våre dager. For meg er dette også indirekte yrkeshemmende, da det begrenser hvilke stoffområder jeg kan dekke, heter det blant annet i søknaden.

– Over tid vil dette også være potensielt belastende for mine oppdragsgivere som er avhengig av at det er en fri og uavhengig pressedekning som ligger til grunn for journalistikken, mener Kjell Dahle.

Søknaden behandles og eventuelt innvilges av kommunestyret.