Widerøe og KLM har inngått en såkalt «code share agreement». Den innebærer at felles kunder kan fly med begge flyselskapene på samme booking.

Avtalen vil gi reisende med både KLM og Widerøe større fleksibilitet.

Internasjonale reisende vil nå få mulighet til å finne Widerøes destinasjoner hos KLM, mens norske reisende vil få tilgang til KLMs internasjonale nettverk, skriver Widerøe i en pressmelding.

Nettverk

Widerøe er naturlig godt fornøyd med avtalen som nå er inngått.

- Med denne avtalen vil Widerøes destinasjoner bli markedsført av en av de sterkeste merkevarene i Europa. Dette er gode nyheter for oss som ønsker å videreutvikle reiselivsnæringen i Norge. KLMs store nettverk gir samtidig tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør Network & Pricing i Widerøe.

Turisme

- Det nye samarbeidet vil gi reisende, spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt om i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil de kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner på nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge, general manager for Air France KLM i Norge.

Fra Værnes

Fra 5. mars vil samarbeide omfatte ruter som Widerøe flyr fra Værnes. Dette gjelder rutene Værnes - Tromsø, Værnes Kristiansund og Værnes - Harstad/Narvik.

Rutetilbudet vil kunne utvides ytterligere i framtiden.