Vebjørn Selbekk. Foto: Arkivfoto Vidar Ruud/ANB

På avisjakt i Østfold

Mediehuset Dagen hvor Vebjørn Selbekk er ansvarlig redaktør ønsker å kjøpe opp de to lokalavisene Varden i Skien og Demokraten i Fredrikstad.
line finnøy bakken
Line Finnøy Bakken Profil E-post
Publisert 21.06.2012 kl 15:07 Oppdatert 21.06.2012 kl 15:07

Tips en venn på e-post:Vebjørn Selbekk er eks meråkerbygg. Han ble kjent over hele landet og langt utenfor Norges grenser i 2006 da han satte på trykk de omstridte Muhammed-tegningene fra Jyllands-Posten i den kristne vekkelsespregede avisa Magazinet.

A-pressen signaliserte nylig at det er aktuelt å selge avisene Varden og Demokraten i Østfold. Dette som følge av Konkurransetilsynets problematisering av eierforholdene i Østfold etter A-pressens oppkjøp av mediekonsernet Edda. Varden har vært eid av Edda Media, mens Demokraten er en del av A-pressen.

Nå varsler det kristne mediehuset Dagen at de er interessert i å kjøpe de to lokalavisene. Begrunnelsen skal være god økonomi og et ønske om å ekspandere. De har også kontaktet A-pressens konsernsjef Thor Gjermund Eriksen om saken.

– Det stemmer at Dagen kontaktet meg og vi hadde en hyggelig samtale. Akkurat nå er ikke dette aktuelt, men vi ønsker alle henvendelser velkommen, sier Thor Gjermund Eriksen til Kampanje.com.