Tirsdag ble det kjent at lensmann i Stjørdal, Marit Helene Stigen (41), er ansatt som ny lufthavndirektør på Værnes.

Hun vil bruke den første tiden til å bli kjent med miljøet på flyplassen.

– Den første tiden vil jeg bruke til å bli kjent med både organisasjonen og lufthavndrift. Luftfart og Værnes spiller en viktig rolle i samfunnet, og jeg gleder meg til å lede lufthavna, sier Stigen i en pressemelding.

Stigen er i dag lensmann og tjenesteenhetsleder i Værnesregionen og er bosatt i Malvik.

41-åringen har vært fungerende og fast lensmann i Stjørdal siden 2009.

Godt valg for Værnes

– Dette er et godt valg for hele lufthavna og for Avinor. Mitt inntrykk er at Marit Stigen er en dyktig leder og at hun har en bakgrunn og kompetanse, som vil tilføre oss nye dimmensjoner. Både lokalt og som en del av ledergruppen til Avinor, sier Thomas Wintervold, som er fungerende lufthavndirektør på Værnes.

Marit Helene Stigen blir med dette den første kvinnelige lufthavndirektøren på Værnes. Hun tar over sjefsjobben på Værnes etter Thomas Wintervold, som har fungert som lufthavnsjef siden Lasse Bardal forlot stillingen tidligere i høst.

– Hun vil tiltre stillingen 1. februar 2018. Fram til da fortsetter jeg som fungerende, så får vi se hvordan overgangen blir når hun starter opp.

De ansatte ble informert om ansettelsen tirsdag morgen.

– Det er bra for organisasjonen internt at prosessen med å ansette ny lufthavnsjef er landet, og ut fra de tilbakemeldingene jeg har fått, virker dette positivt, sier Thomas Wintervold.

Glad hun takket ja

Også internt i konsernledelsen i Avinor, er de fornøyd med å få Marit Stigen med på laget.

– Vi er svært godt fornøyd med at Stigen har takket ja til denne stillingen. Hun har kvalifikasjoner som gjør henne vel kvalifisert til å videreføre og videreutvikle det gode arbeidet som er gjort på Trondheim lufthavn. I tillegg vil hun også bidra i konsernledelsen i Avinor for å utvikle hele konsernet årene som kommer, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.