Kameratgjengen fra Geving hadde lagt grundige planer for sin deltagelse på Filmbussen. Manus og idé var så gode at deres film fikk pris for både beste film og publikumsprisen.

Brødreparene Markus og John-André Sæle og Jonathan og Theodor Haugen fra Lånke hadde meldt seg på Filmbussen sammen. På Filmbussen møtte de Petter S. Bekken fra Hommelvik - som de ble kjent med da de var med på Filmbussen også i fjor sommer.

Profesjonelle filmskapere

Midtnorsk Filmsenter driver Filmbussen i Trøndelag. Prosjektet er støttet av Nord-Trøndelag Fylkeskommune, Norsk Filminstitutt, Midtnorsk Filmsenter og Mid Nordic Film Commission. Filmbussen reiser rundt til utvalgte steder i Trøndelag gjennom sommeren hvor ungdom i alderen 12-18 år kan melde seg på Filmbussen, et slags film-sommerskole som er gratis for de som er med. Prosjektet har med instruktører som til daglig jobber i norsk filmbransje, og Filmbussen har flere ganger gjestet Stjørdal sommerstid.

- Vi så det på Facebook og vi så at de annonserte etter ungdommer til Filmbussen i sommer. Vi har alle vært med før, og vi to - jeg og Jonathan, var med og lagde det som ble beste film i fjor, forteller Markus Sæle.

Publikumspris

I sommer la de en grundig plan i forkant av Filmbussen og de møtte på Kimen med et ferdig manus og mange ideer til film. Resultatet ble filmen Skækk som ikke bare ble årets beste film i Filmbussen men ble også kåret til mest sette film.

- Mest sette film fikk publikumsprisen. Filmen Skækk ble sett rundt 1000 ganger. Dobbelt så mange visninger som nummer to, forteller Markus.

De filminteresserte gutta hadde planer for filmen som handler om den litt rare gutten som røyker hasj. Han gjør merkelige ting som å sprenge gasskula på Moloen. Underveis ble det til at budskapet endte på at en ikke skal røyke hasj eller bruke narkotika.

Drahjelp fra rapper

Kameratgjengen fikk drahjelp fra uventet hold under konkurransen om å bli sett flest ganger. De hadde lånt deler av en låt fra rapperen King Skurk One til filmen, og rapperen la like gjerne ut en link til filmen for å hjelpe gjengen til seier.

Nå venter skolegang, og eldstemann i kameratgjengen har utdanningsvalget klart.

- Jeg skal begynne på Medier og kommunikasjon på Ole Vig. Jeg ønsker å jobbe med film. Gjerne bak kamera. I Filmbussen lærte jeg mye om for eksempeln å bruke forskjellig kameravinkel som effekt i filmen.

Også Markus vil gjerne arbeide med film når han blir voksen.

- Jeg vil gjerne bli skuespiller, sier han som spilte hovedrollen i filmen Skækk.

Se filmen her!