– Dette er et minne for livet, sier Mette Berg noen minutter etter at hun har hilst på og snakket med dronning Sonja.

Flere av de inviterte malvikingene var like heldige og fikk også hilst og snakket med de kongelige på hagefesten i Stiftsgårdsparken i dag.

Tok bilder

Solomon Berhane Abraham, som til daglig jobber i eldreomsorgen, hadde med seg kamera i håpet om å få kommet tett nok på de kongelige til å få tatt bilder.

– Dette er det beste i livet mitt. Om jeg får mulighet til å ta et bilde med en av de kongelige ville det være helt konge, sier Abraham.

Det skulle bli mer enn det. Abraham fikk hilse på dronningen og snakke med Hennes Majestet.

– Det er en ære å bli invitert av det beste kongeparet i hele verden, sier han.

Gikk opp hvor stort det var

Ane By Farstad synes også det var stort stas å få være med på festen kongeparet hadde lagt opp til.

Ordførerne i de forskjellige kommunene foreslo mulige kandidater, men det var Slottet selv som inviterte etter ønske fra monarken.

– Det er et veldig fint selskap. God mat og juice. Det er veldig stort å få være med på noe som dette, sier Farstad.

Stor delegasjon

Malvik var meget godt representert på festen. Etter ønske fra de kongelige var alle kommuner i Trøndelag representert på festen. Med i overkant av 600 gjester, er det derfor litt spesielt at så mange Malvikinger fikk være med på festen.

– Malvik er den tredje største kommunen i dagens Sør-Trøndelag etter innbyggertall. Jeg vet at kongeparet ønsket seg vanlige gjester, som viser det store mangfoldet i Trøndelag. Vi er veldig flinke på mangfold i Malvik. Som ordfører er jeg stolt. Det er veldig artig at Malvikinger også er valgt til å underholde på festen, sier ordfører Ingrid Aune.

Landets makt samlet

I tillegg til malvikingene og de kongelige, var regjeringen, stortingspresidenten, høyesterettsjustitiarius og store deler av den norske eliten til stede på festen.

– Det er mye kjente ansikt her. Det er litt rart, men veldig artig å få være med her, sier Mette Berg.