36 ungdommer i Stjørdal valgte humanistisk konfirmasjon i år. Lørdag var de samlet til en flott og innholdsrik seremoni i Hell Amfi.

Naturlig nok satt de 36 festkledde ungdommen på første rad i Hell Amfi, et amfi som var fylt til siste stol under avslutningsseremonien for vårens konfirmasjonstid for de som hadde valgt humanistisk konfirmasjon.

Robert Skrede, leder i Human-Etisk Forbund Stjørdal Lokallag, ønsket alle velkommen til årets konfirmasjonsavslutning og sa  bl.a. at ungdommene har behov både for holdepunkter og råd på vegen når de nå skal bli voksne.

Mange gode innslag

Programmet i Hell Amfi var satt sammen med en rekke ulike og gode innslag. Blant annet både sang og danset elever fra musikk- og danselinja ved Ole Vig.  Koret Kor-Nelius bidro med flere sanger, mens Kristin Vollan leste diktene ”Din ungdom” og ”Våg å være”.

Talen  til konfirmantene var det stortingsrtepresentant Snorre Valen som holdt, en tale som ble godt mottatt av konfirmantene, og hvor han påpekte bl.a at ungdommene må fylles av trua på egen dømmekraft.

Kursbevis og rose

Konfirmasjonsleder Kaja Persent stod for utdeling av kursbevis og rose til alle de 36 konfirmantene. De hadde vært gjennom et program bestående av et helgeseminar lagt til forsamlingshuset Bergly i Sona, et opplegg kalt ”På flukt” på Inderøy og konkret jobb for frivillighetssentralen.

Ivrig gjeng

- Dåkk e fryktelig fin i dag og dåkk har vært en både høylytt og ivrig gjeng, og det like æ, sa Kaja Persent før hun startet med å lese opp navnet på hver og en av konfirmantene.

Tre av konfirmantene, Anna Bettina Borg Pedersen, Aleksander Øyvind Holte Ritter og Andrea Katrine Lozano Stokke fikk æren av å hilse fra konfirmantene og fortalte litt om hva de hadde vært med på.

Seremonien i Hell Amfi med årets konfirmanter som hadde valgt humanistisk konfirmasjon ble avsluttet med sangen ”Til Ungdommen” hvor konfirmantene sang sammen med koret Kor-Nelius.

FYLTE SALEN: Hell Amfi var fylt til siste stol under humanisistk konfirmasjon lørdag ettermiddag. Foto: Einar Hugnes