Lovens lange arm ønsker å nå ut til flest mulig mennesker i lokalsamfunnet og åpner i disse dager en egen side på Facebook.

Synlige

– Politiet i Værnesregionen har ikke vært til stede på sosiale medier. Nå vil vi prøve ut dette i Malvik og satser på å være operative i løpet av en ukes tid, sier lensmann Marit Helene Stigen.

Det er flere grunner til at malvikpolitiet nå velger å etablere seg på det gigantiske nettsamfunnet.

– Vi ser at en del kommunikasjon foregår her, og politiet ønsker å være synlig for lokalbefolkninga. Samtidig registrerer vi internt at samorganiseringa og vaktsamarbeidet mellom Malvik og Stjørdal har ført til at det brukes mer politiressurser i Malvik. Det er ikke sikkert publikum oppfatter det slik, men på Facebook kan vi faktisk vise fram det vi gjør og hvilke arena vi jobber på, sier Stigen.

Hendelser

Konkrete eksempler på sideoppdateringer kan være et bilde og litt informasjon fra et besøk på ungdomsklubben eller en statusmelding om passkøene. Politioverbetjent Arne Henrik Ulvin understreker at politiet ikke vil bruke siden til å opplyse om fortløpende hendelsesnyheter.

– Hendelser vil ikke meldes her. Utgangspunktet vårt er å vise fram hva slags polititjeneste vi utøver til innbyggerne i Malvik, sier Ulvin og poengterer at siden ikke skal erstatte politiets eksisterende kontaktpunkter.

– Selv om vi nå etablerer oss på sosiale medier er det viktig å presisere at publikum fortsatt skal ringe 02800 eller 112 dersom de ønsker å oppnå kontakt med politiet.

Ikke tilfeldig

Det er slett ikke tilfeldig at Facebook-siden lanseres i disse dager. Mandag hadde de nyansatte politikontaktene sin første arbeidsdag i Malvik. Stigen forteller at ledergruppa og de to vil få ansvaret med den daglige drifta av nyvinningen.

–Timingen er derfor veldig god. Politikontaktene skal i hovedsak jobbe med forebyggende arbeid, og den slags målstyrt tjeneste er eksempler på ting vi mener hører hjemme på den nye siden, sier lensmannen.

Vil følge med

Stigen og Ulvin er tydelige på at politiets egne retningslinjer for kommunikasjon vil ligge til grunn for alt av innhold. Facebook-siden vil bli moderert og administratorene vil være sitt ansvar bevisst.

–Uønskede kommentarer vil bli fjernet. Vi vil følge med selv og i tillegg ha støtte fra en kommunikasjonsrådgiver i distriktet ved behov, sier Marit Helene Stigen.