– Det er rett og slett ikke plass til en så stor butikk i gata og sentrum av Stjørdal, mener Mørseth.

Han leder Stjørdal Næringsforum som er en sammenslutning- og interesseorganisasjon for 300 virksomheter og bedrifter i Stjørdal.

Stjørdal attraktiv

Mørseth er opptatt av at Stjørdal skal være et attraktivt senter for handelsvirksomhet. Det skaper vekst og arbeidsplasser som lokalsamfunnet og Stjørdal er helt avhengige av.

Mørseth mener planer som styrer utviklingen, er viktige. Men planene må hele tida utvikles i tråd med at samfunnet og næringslivet forandrer seg. Det er slett ikke sikkert at det som passet i fjor, er fornuftig neste år.

Lederen av Stjørdal Næringsforum peker på at stjørdalspolitikerne har tillatt utvikling av sentra utenom selve sentrumskjernen.

Ikke plass i gata

– Vi har nemlig ikke plass til alle etableringene i gata og sentrum, påpeker Mørseth.

Han trekker fram både Hell Kjøpesenter, Tangen-området vest for E6 og ikke minst Evja der det er utviklet omfattende handelsvirksomhet som fungerer bra for Stjørdal. Nå jobbes det med et prosjekt som handler om å utvikle området ved flyplassen på Værnes.

– Stjørdal trenger mer næringsvirksomhet. Handel skaper aktivitet som alle nyter godt av, mener Mørseth.

Han peker på at planpolitikerne allerede har tillatt at det etableres en større bilforretning i lokalene etter Norplasta ved Havnekrysset.

– I denne sammenhengen ser jeg ikke den helt store forskjellen mellom bilforhandler og Biltema, sier Mørseth.

Tenk dere godt om

Han oppfordrer planpolitikerne som samles til møte onsdag, om å tenke seg godt om.

– De bør ta en fordomsfri debatt ikke bare om gamle planer, men også hva Stjørdal som samfunn er best tjent med, sier Mørseth.

Både han og Stjørdal Næringsforum er opptatt av at Stjørdal skal framstå som et attraktivt sted å etablere og utvikle næring.

– Vi skal være bare glade for at Biltema nå ønsker å vokse og utvide virksomheten sin i Stjørdal, mener Mørseth.

Positiv holdning

Han regner med at andre kommuner ville ha tatt imot en slik etablering med vidåpne armer.

– Vi har mange tilfeller av at bedrifter har blitt avvist eller flyttet til andre kommuner. Hvis vi ønsker å være en næringsvennlig kommune må vi vise større interesse og positiv holdning til de henvendelser som kommer.

Biltema holder i dag til på Hell Kjøpesenter der butikken har vokst ut av sine lokaler. Planen er å etablere et varehus på i underkant av 4.000 kvadratmeter ved Havnekrysset.