Det var først og fremst 10.-klassinger med foreldre som var invitert, men også foreldrene til de som allerede går på skolen var ønsket for å komme å se hva ungene deres holder på med.

I første etasje sto stander fra helse- og oppvekstfag grunnkurs, VG1 helsefagarbeideren, VG2 og VG3 hudpleie, samt idrettsfag.

– Vi har forberedt oss ganske godt til åpen skole, så vi gleder oss til å komme i gang med de på omvisning, forteller Magnus Raaen Winje (17) og Elise Olsen (18), som går helsefagarbeider.

Se mange bilder fra åpen dag øverst i saken!

Spennende

På deres stasjon var det førstehjelp som var temaet, med førstehjelpsdukker til grunnleggende demonstrasjon, på både voksne og barn.

– Da vi gikk på ungdomsskolen, var det jo korona, så vi fikk ikke deltatt på åpen skole sånn som dette, sier Magnus, som synes det er kjempespennende å vise yngre hva de gjør.

I kjelleren

I kjelleren fikk ungdomsskoleelevene se nærmere på elektrofaget, hvor man kan ta elektrikerutdanning før man går ut i lære, og automasjon, som innebærer tre år i skole.

Malvik videregående skole tilbyr også studiespesialisering, studieforberedende fag og STO – særskilt tilrettelagt opplæring.

– Greit å vite

Guider i grønne t-skjorter viste skolesøkerne rundt innom studieprogrammene. Foredraget i auditoriet gikk to ganger, med informasjon om alt skolen har.

– Det ungdommene lurer på mest i dag er hvor de skal søke, og så får de den informasjonen her etter hvert. Men det er jo greit å vite hvilke linjer denne skolen har å tilby, forteller avdelingsleder for helse- og oppvekstfag og elevtjenesten Ingunn Aasen Børresen.

Hvert år

Åpen skole pleier Malvik videregående skole å ha hvert år, men dette var første gang på tre år siden nedstengingene. I år hadde de ansatte jobbet hardt for å få folk til å dukke opp.

– Ble jo veldig bra oppmøte, Ingunn og smiler.