Dermed er det sitter nå bare to av de fire mennene som opprinnelig ble siktet, i varetekt. To er løslatt.

Løslatt før helga

48-åringen kunne forlate fengselet før helga. Mannen ble for to uker siden varetektsfengslet for to uker fram til 7. desember.

– Han ble løslatt fra varetekt etter å ha avgitt rettslig forklaring, sier Annar Sparby som er etterforskningsleder ved lensmannskontoret i Stjørdal.

Sparby ønsker ikke å komme inn på detaljer i mannens forklaring.

– Det jeg kan si, er at han har forklart seg i samsvar med de forklaringene han tidligere har gitt til politiet, sier Sparby.

Slått med øks

Det var 9. juli en kompis (23) av de fire ble funnet død ved en leirplass i skogen i Lånke. Litauerne var arbeidskolleger og ansatt i et malerfirma i Stjørdal. 23-åringen var død av skadene han ble påført. En av litauerne som ble pågrepet, ble løslatt tidlig i etterforskningen. Politiet opprettholdt siktelsen mot de tre andre.

Politiet mener å ha avklart at 23-åringen døde som følge av flere slag med øks mot nakken. Analyser av blodspor viser at en siktede 28-åring befant seg nærmest da volden fant sted.

I kjennelsen mot de tre litauerne som fikk forlenget varetekt for to uker siden, konkluderte tingretten med at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke de siktede for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder. Retten kunne ikke se at mistanken mot de tre er svekket i forhold til tidligere.

Stikke av

Tingretten gikk likevel ikke med på mer enn nye to uker i varetekt for 48-åringen som nå er løslatt. Han ble likevel holdt i varetekt av frykt for at han skulle reise fra landet og unndra seg straff. Nå har han avgitt grundig forklaring for retten og er sluppet fri.

Retten vurderer at en fengslingstid i denne saken opp mot åtte måneder, ikke er uforholdsmessig når sakens alvor blir tatt i betraktning.