– Mange av oss har lite skole på grunn av den pågående streiken, og enkelte har dermed litt ekstra tid. Vi skjønner behovet for å finne på noe til de som er helt uten skole og yngre enn oss, sier Kristin Honne.

Hun er én av elleve på russegruppen «Insomnia» ved Ole Vig videregående skole. De skal være med og skape aktivitet til det nye tilbudet i Stjørdal kommune. «Åpen hall» er et dagtilbud til barn og ungdom som er rammet av skolestreiken.

Samarbeid

Det er et samarbeid mellom Frivilligsentralen, Stjørdal kommune og den nevnte russegruppen.

– Vi starter denne uken og ser hvordan det blir. Vi har lyst til å finne på noe så lenge streiken varer, og de som er interessert må bare møte opp, sier ungdomskonsulent Heidi Beitland.

Det nye dagtilbudet kommer i gang allerede torsdag og fredag denne uken.

Stjørdalshallen:

  • Torsdag mellom klokken 12 og 14. Fredag mellom klokken 08 og 10.

Svømmehallen:

  • Torsdag mellom klokken 13.20 og 14.55.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon der ungdommer hjelper ungdommer. Det vil være en tilsynsperson til stede hele tiden der aktiviteten foregår, og som bistår med å holde orden, sier Heidi Beitland.

Representanter fra russegruppen «Insomnia» skal bidra med aktiviteter. Fra venstre: Maria Andersen, Ada Øydvin Mæhre, Katja Emilie Lervaag Bremseth, Julie Bratland Holberg og Karen Margrete Haugen. Foto: Privat

Aktiviteter

Kristin Honne i «Insomnia» forteller at russegruppen, der alle er over 18 år, hjalp Heidi Beitland under minnekonserten på Beitlandet for kort tid siden. Ettersom begge parter var fornøyd med samarbeidet, så spurte Heidi nok en gang.

– Vi sa ja med en gang. De av oss som har mulighet, stiller opp og hjelper til, sier Honne.

– Hvilke aktiviteter legger dere opp til?

– Vi må tenke gjennom litt på forhånd. Men de som kommer, skal selv få være med på å bestemme også. Og det avhenger litt av hvor mange som møter opp. Vi tar det litt på sparket, sier Kristin Honne.