–Det er så deilig. Jeg er så stolt. Det er crazy å vinne her på Lånkebanen, sier Andreas Bakkerud, vinneren av VM-runden i rallycross på Lånkebanen i 2016.

Best hele helga

Bakkerud vant alle de fire kvalifiseringsrundene og semifinalen før han var førstemann over mållinja i finalen.

Det er det ingen som har greid på hjemmebane før. Men han vant også semifinalen sin, og løpet der en vinner kåres, finalen.

–Helgen har vært som en drøm. Dette er en gledens dag for meg, sier Bakkerud.

Dramatisk finale

Bakkerud forteller at han fikk trøbbel med tredjegiret med flere runder igjen av løpet.

–Jeg måtte kjøre forsiktig for å forsikre meg om at noe mer ikke gikk i stykker. Tenk om noe ryker nå. Så fikk jeg høre på øret at jeg måtte gasse på fordi det var så jevnt. Jeg visste ikke om jeg kom til å lede når jeg kjørte ut av jokersvingen. Det var utrolig deilig å se det, sier Bakkerud.

Trigget av publikum

Etter finalen forteller Bakkerud at det er noe helt spesielt med å vinne på hjemmebane etter en trøblete start på sesongen.

–Det er fryktelig deilig å slå tilbake. Å vinne nå betyr kjempemye. Følelsen er med på å bygge selvtillit, sier Bakkerud.

Voksende sport

Stjørdalsvennen fra Bergen sier det er utrolig artig at Lånkebanen satte publikumsrekord i år igjen.

–Mesterskapet blir bare større og større. Rallycross er den mestvoksende motorsporten i verden, sier den nykårede mesteren på Lånkebanen.

Ung og lovende

Teamet til Bakkerud ser på denne sesongen som en utviklingssesong, der de tester en ny bil og skal etablere et lag som kan prestere på sikt. Han sier han ikke har tanker om å vinne VM sammenlagt.

–Først må vi stabilisere oss på et nivå som gjør at vi kan kjempe om titler. Så kan vi kanskje begynne å se på sammendraget, sier Bakkerud.

En rørt Andreas Bakkerud under nasjonalsangen til seiersnasjonen Norge. Foto: Einar Hugnes
Foto: Einar Hugnes
Foto: Einar Hugnes
På taket av bilen like etter endt løp. Foto: Einar Hugnes
Bakkerud hadde med seg 300 fans fra Bergen til festen på Stjørdal. Her feirer de hjemmeseieren til Stjørdalsvennen. Foto: Einar Hugnes