De spilte da gjestene begynte å komme.

De spilte tre låter som en egen seksjon i selskapet, og de spilte da de kongelige var ankommet.

En gang i livet

– Dette er en «once in a lifetime experience», det skjer bare en gang i livet, sier Mads Wågheim like etter at generalprøven er overstått.

Sikkerheten er stor ettersom de kongelige snart kommer. De cirka 20 ungdommene fra Hommelvika som skal spille for elleve kongelige på hagefesten er blant de få som kan gå inn og ut som de selv ønsker.

Øvd masse

Agnes Johanne Overås, som er den ene voksne ungdommene har med seg sier det har vært mange ekstraøvinger i det siste.

– Jeg synes det er en helt ok dag å være korpsleder på. Jeg vet om masse misunnelige foreldre i Hommelvika som ønsker de skulle fått lov å være her, sier Overås med et smil.

De har kunnet følge hagefesten direkte på tv.

Overås forteller at det har vært mange ekstra øvinger i det siste.

– De har øvd kjempehardt og lagt ned en stor innsats. De spiller også sammen med andre grupper. På generalprøven låt det knallbra, sier hun.

Hadde sommerfugler

Til sammen spilte gruppa fem låter. Det var mest av alle artistene i løpet av festen.

Etter å ha spilt i bakgrunnen da gjestene begynte å komme, ble all oppmerksomheten rettet mot danseorkesteret bestående av ungdommer fra rundt 13 til 19 år fra Malvik.

–  Vi blir introdusert og får vårt eget øyeblikk med oppmerksomhet. Da spiller vi låta Garden Party. Den må vi jo ha med på hagefest, sier Torbjørn Hammer.

–  Jeg har sommerfugler i magen. Det er mest morsomt mer enn at det er ekstra press fordi det er kongelige i publikum, sier Mads Wågheim før de skal på scenen.

Stort publikum

På hagefesten var det i overkant av 600 gjester på plass. Blant dem var kongeparet, kronprinsparet med barn, prinsesse Märtha Luise med familie og prinsesse Astrid, fru Ferner.

Det var stor applaus etter at hommelvikingene hadde spilt sine nummer.

–  Det har blitt mye øving hjemme. Vi skal feire etterpå. Da skal vi ut å spise og ha sesongavslutning. Dette er jo noe å ferie, sier Runa Augdal.