Onsdag 13. desember har NiT Malvik invitert til næringskonferanse med fokus på lokal næringsutvikling og tilgang på næringsareal i en unik vekst-akse. Møtet er allerede fullbooket.

Ifølge daglig leder, Kaare Hagerup løser nå Malvik et prekært behov for næringsareal for større deler av regionen, men spesielt for bedrifter fra Stjørdal, og det er en av sakene møtet skal handle om.

400 dekar næringsareal kan i løpet av året være revet vekk, og Malvik kommune må raskt finne nye attraktive områder for næringsvirksomhet, skriver Næringsforeningen i invitasjonen.

Sveberg Handel- og Næringspark selger via megler 220 dekar næringsareal mellom Sveberg og Stav, noe som påvirker hele regionen. En ny arealplan i kommunen skal hastebehandles, men over 60 forslag skaper utfordringer for framdriften.

Under møtet skal fylkesmannen i Sør–Trøndelag ved landbruksdirektøren vil redegjøre for Statens syn på fremtiden i en tid med dyrket mark under sterkt press. Fylkesmannen, som Statens forlengede arm har ansvar for å vurdere hensynet til jordvern opp mot næringslivets behov for næringsareal.

Ordfører Ingrid Aune skal også dele sine erfaringer etter 70 bedriftsbesøk i kommunen gjennom 2016 og 2017.