Torsdag åpner de felles stand under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Auk - Smaker fra Stjørdalsføret er resultatet av et nytt samarbeid mellom lokale matprodusenter og serveringssteder i Meråker og i Stjørdal.

Gjengen har fått midler fra Regionalt Næringsfond for å utvikle egen logo og satse på samarbeid på tvers av de ulike satsingsområdene. Det er Tandem reklame som har laget logoen som de for første gang blir å vise fram i sin stand under Trøndersk Matfestival denne uka.

Kaffebar og restaurant

- Trøndersk Matfestival i Trondheim har blitt veldig stort. Om du skal stå der som enkeltutstiller forsvinner du litt i mengden, tror jeg. Nå skal vi ha felles stand, vi medlemmene i Auk. Standen blir å finne øverst i Nordre gate og det blir en restaurantdel, en kaffebardel og butikk hvor vi selger våre produkter i midten, forklarer Solvår Lillemo Reinsberg.

Hun representerer Eidum Gårdsbakeri, og hun sitter i styret i Auk sammen med Marit Nestande, Kristian Helgesen og Grete Sørebø.

- Vi kan dra nytte av felles profilering, men vi skal ikke lage en felles merkevare. Vi skal alle tilby våre produkter som for eksempel egg, bringebær, konferanselokaler eller nystekte grovbrød.

Det nye samarbeidet mellom de lokale matprodusentene blir videre i sommer synlig på Agrisjå og de skal delta på Byfest.

- Vi har laget oss et felles forkle med vår logo som vi skal bruke når vi står på stand med Auk. Videre ser jeg for meg at vi blir bedre kjent med hverandre og hverandres produkter. Vi utfyller hverande, sier Reinsberg.

Stort Trondheimsmarked

Selv har hun erfaring med å delta på Bondens marked i Trondheim, og hun har mange faste brødkunder i byen.

- Jeg selger fler e hundre brød når jeg står på stand i Trondheim. Nå under Trøndersk Matfestival skal jeg selge kanelsnurrer, muffins og kjeks i kaffebaren sammen med Langøra kaffebrenneri. I tillegg skal jeg selge knekkebrød og brød.

Bredt utvalg

Medlemmene i Auk er Kvittem Vestre som tilbyr økologisk melk og storfekjøtt, Langøra Kaffebrenneri, Eidum Gårdsbakeri, Meråker Kjøtt, Kirkeby Konferansesenter, Ersgard - Møtested og gårdshotell, Julseth Østre med eggproduksjon, Veiseth - Bringebær fra Stjørdal og Maria Mørseth med Kjøkkenhagen.

For gjengen bak Auk vil en slik felles stand by på større helhetlig opplevelse for de som besøker matfestivalen. Auk-gjengen kan tilby både restaurant og en kaffe i kaffebaren og en innholdsrik og innbydende butikk hvor de selger egg, bringebærsaft, bakervarer, kaffe og økologiske produkter, for å nevne noe.