– Vi aner ikke hvordan det blir. Men det viktigste er at vi får en fin dag med våre nærmeste. Det at vi er det første paret som blir viet i rådhuset har vi ikke tenkt så mye på, sier Otto Bremset (35).

Han sier ja til Charlotte Mollan (29) fredag ettermiddag. Vielsesseremonien finner sted i «Møterom Værnes» i 2. etasje.

Det kommende ekteparet ble vist rundt og fikk se rommet mandag formiddag.

Festen kommer senere

– Vi hadde lyst til å gifte oss, og et bryllup koster jo en del. Derfor bestemte vi oss for å gjøre det enkelt. Det har slått meg den siste tiden nå at jeg skal gifte meg snart. Det er ikke så mye vi trenger å ordne i forkant, og det er godt, sier Charlotte Mollan.

Foruten brudeparet vil 14–15 voksne fra deres to familier være til stede under seremonien, i tillegg til fire barn. Varaordfører Ole Hermod Sandvik skal lede seansen.

– Etterpå blir det middag på en restaurant i Stjørdal. Den store festen for familie og venner kommer senere. Den skal gjenspeile hvordan vi er – nemlig glade i naturen. Det blir en fest i friluftslivets tegn, sier Charlotte, som kommer til å ha på seg en hvit kjole i rådhuset.

– Men jeg er usikker på om den kan kalles brudekjole egentlig, sier hun og smiler.

Saken fortsetter under bildet.

Formannskapssekretær Hanne Elin Ovesen informerte det kommende brudeparet om hva som skjer under vielsen. Foto: Lars Sørnes

Formannskapssekretær Hanne Elin Ovesen opplyser at vielsesrommet blir pyntet opp.

– Det blir veldig artig og helt nytt for oss. Må innrømme at vi er ekstra spent ettersom dette blir den første seremonien, sier hun og legger til at neste par ut blir fredag 19. januar.

Men nå er fokuset på skatvalsbyggen Otto Bremset og Charlotte Mollan fra Fosen. Det var i sommer at 35-åringen overrasket sin bedre halvdel. Frieriet skjedde i Borggården i Trondheim.

– Det var i Borggården vi kysset for første gang, så da passet det bra å fri der. Jeg gikk ned på kne og hadde med meg to treringer som jeg hadde smidd. Så det ble frieri med hjemmelagde ringer, sier Otto.

– Spennende

Vigsler Ole Hermod Sandvik forteller at han har findressen klar til fredag.

– Dette blir spennende. Det er opplagt noe jeg ikke har gjort før. Når noen finner hverandre og gifter seg, så er det en stor begivenhet i livet. Det legger selvfølgelig litt press på meg at jeg skal løse oppgaven på en ordentlig måte, men det tror jeg går bra, sier Sandvik.

Sammen med de andre fem vigslerne i Stjørdal kommune var han i forrige uke på besøk i tinghuset på Steinkjer for opplæring. Tirsdag går turen til rådhuset i Trondheim.

– Vi får vigselsformular, men selve opplæringen må vi ordne med selv. Det skal i utgangspunktet være en enkel seremoni, sier Sandvik.

I tillegg til Sandvik kan ordfører Ivar Vigdenes, rådmann Anne Kathrine Slungård, Geir Falck Anderssen, Preben Dahle og Jarle Førde vie ektepar i rådhuset i Stjørdal.

Saken fortsetter under bildet.

Varaordfører Ole Hermod Sandvik og ordfører Ivar Vigdenes ser fram til å vie brudepar i Stjørdal i tiden som kommer. Foto: Lars Sørnes

– De som skal gifte seg får i utgangspunktet ikke velge hvem som skal vie dem. Det er den det passer best for som blir tildelt oppgaven. Men vi vil strekke oss og forsøke å finne en løsning hvis det er spesielle ønsker, forteller Vigdenes.

Slik det ligger an nå skal han vie paret som gifter seg 19. januar.

– Jeg ser på det som en stor og viktig oppgave. Det kan knapt finnes noe hyggeligere enn å vie to personer som elsker hverandre, sier ordføreren.

I mars i Malvik

Formannskapssekretær i Malvik kommune, Sissel Langås, opplyser at den første vielsen i kommunen skjer i mars. Den finner sted på Svebergtunet.

Førstekonsulent Liv Olsen i Meråker kommune har ingen kjennskap til at noen har henvendt seg og fått en dato om vielse i bygda.