De var ute på markedet og fridde til lokale investorer tidligere i år. Gründerne bak fjernstyringsbedriften Vision Remote Geir Paulsen, Arve Leren og Jan Leithe hadde satt seg som mål å få "skrapet" sammen 15 millioner lokale kroner til å videreutvikle og etablere produksjonen av fjernstyringen de i første omgang har laget for bruk i offshorebransjen og til maritimt bruk.

Lokalpatriot

Nå er de nødvendige pengene i boks og bedriften har gjennomført en emisjon der lokale investorer og egne ansatte til sammen har lagt 15 millioner kroner på bordet. I spleiselaget finner vi Stjørdal Brannkasse, Margido Holding AS, Olav Bakken og Gema Invest. I tillegg har Innovasjon Norge stilt bankgaranti for lån i Sparebanken Midt-Norge slik at de siste millionene kom på plass i prosjektet. Det har vært sterke interesser i Paulsen familie for å få til investeringene, noe som gjør at både Paulsen og kona Mari Bakken Paulsen med investeringsfirmaet Gema Invest er med. Også Paulsens svigerfar Olav Bakken er med i spleiselaget. Bak Margido Holding finner vi Primahuseier Tore Haugen.

- Jeg har alltid vært lokalpatriot og jeg synes det er artig at de får til en slik teknologibedrift i Stjørdal. Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort av gründerne bak Vision Remote og jeg kjenner både Arve Leren og Geir Paulsen fra før. Det er første gang jeg går inn i forretningssamarbeid med disse karene. Tidligere har jeg bare holdt meg til husbygging, sier Haugen i en kommentar.

Ansetter flere

Emisjonen gjør at satsingen på fjernstyringen med muligheten for å laste ned brukerstyrte apper kan produseres på Tangen, og nå skal det etableres produksjonslokaler og ansettes to til tre i produksjonen.

- Vi kjenner markedet for offshore og det maritime miljøet godt. Vi anser at det finnes et stort marked for denne fjernstyringen innenfor for eksempel landboring, fiskerioppdrett eller innenfor gruvedrift, forklarer Paulsen.

De friske pengene skal øremerkes til å få produktet ferdig og få det ut på Nordsjøen. Bedriften har også brukt mye energi på å få produktet EX-godkjent i henhold til svært strenge krav.

Fra venstre: Daniel Slungård, Geir Paulsen og Adrian Leren sittende. Foto: Elisabeth Gulaker