Senterleder Geir Veie har summert julehandelen og smiler bredt.

– Dette er fantastiske tall. Vi har fått en marsjtakt som er ganske høy, sier han.

Med en omsetning på 37 millioner uka før julaften, 10 millioner mer enn i fjor, har han all grunn til å være fornøyd. Men det som gleder senterlederen mest er alle som var innom dørene.

– Det viktigste måltallet for oss er besøkstallet og vi hadde 96.000 besøkende den siste uka. Det er en økning på over 45 prosent sammenlignet med forrige år, forteller Veie.

Siden åpningen av den nye delen av Torgkvartalet har de hatt en gjennomsnittlig økning på 35 prosent i besøk. Et økning som han er meget fornøyd med.

Bedre enn prognosen

– Er dette i forhold til prognosene dere har laget?

– Nå ligger vi over. Vi laget en prognose som sier at vi skal ha 2,7 millioner besøkende neste år, og det vil vi helt sikkert klare. Prognosen for omsetning er på 710 millioner for neste år. Dette er tall som vi nok vil løfte oss over. I år ser vi ut til å ende opp på en omsetning rundt 640 millioner. I 2016 var omsetningen på senteret 540 millioner kroner, sier Veie.

2,2 millioner i gavekort

En av storslagerne i desember var gavekort.

– Vi solgte gavekort i desember for 2,2 millioner kroner. Det tilsvarer cirka 3.900 gavekort og det var nok et betydelig antall som fikk gavekort i en pakke under juletreet.

– Er det på grunn av bredden i butikkene som gjør at dette har blitt så populært?

– Det har jeg ofte spurt folk om. Mødre og fedre sier at mange ganger ønsker barna seg gaver med stor verdi. Dermed er et gavekort en del av det de ønsker å kjøpe seg. Det kan være spillmaskiner til 4.000 kroner eller et eller annet. Med gavekortet kan de gi en gave, slik at de er nærmere til å kjøpe det de ønsker seg.

Servering

Servering har økt med 166 prosent på senteret.

– En årsak er at vi har fått tre nye steder i den nye delen med Dromedar, Jordbærpikene og Sabrura.

– Hvordan går det med serveringsstedene r i den gamle delen?

– Vi har totalt mer besøk på senteret. Det er en feil oppfatning om den nye delen av senteret trekker folk fra eksisterende senter, det er ingen tall eller statistikk som sier at dette er tilfelle. Det er ingen kjøpesenter som har blitt utvidet med mindre areal enn eksisterende hvor det har skjedd. Økningen skjer ofte i den eksisterende delen av senteret. Omsetningen i de serveringsstedene som var her før utbyggingen har vært god og vi ser at det er rom for enda flere serveringssteder på Torgkvartalet, sier Veie.

Økning på 76 prosent

Av de butikkene som gjorde det best uka før julaften ligger Telenorbutikken på topp over økning i omsetning i forhold til fjoråret. Omsetningen økte med 76 prosent.

Christian Holte forteller at denne uka var spesiell god for butikken.

– Det ser ut til å være to årsaker til at vi hadde ei veldig god uke. Det har for første gang vært knappet på Iphone-telefon. Iphone 10 har vært en mangelvare og vi fikk et parti med telefoner i dagene før julaften. En annen årsak er at mange som gikk inn på Swap-avtale har kjøpt nye telefoner i uka før jul. Denne avtalen ble lansert i fjor høst og mange kunne kjøpe seg nye telefoner før jul, sier Holthe som tror at det lå mange nye telefoner under juletreet i år.