- Jeg kjenner til Weies kniver og kopper, men vi har aldri tatt på dem tidligere. Han lager kjempeflotte produkter, sier ekteparet Molde.

Harald Weie har i en årrekke stilte ut sine strikkeboller, kniver og trekopper under messen Grenseløse Meråkerdager.

- Jeg er blitt pensjonist, og bruker dagene på hobbyen min. Jeg kan ikke tenke meg å være det foruten, sier 69-åringen, som tidligere jobbet som sløydlærer.

Mest kjent er Weie for Meråkerkoppen, som han lager av alm og koker i olje.

- Jeg deltar på messen mest for å vise frem hva jeg holder på med. Koppene og strikkebollene har jeg solgt i mange år, og markedet er vel mettet i Meråker, smiler han.

Noen big business er det ikke å selge lokalt håndverk under messen.

- Jeg driver ikke med dette for å tjene penger, men for det sosiale. Det er hyggelig å treffe folk, sier Weie, som delte stand sammen med en annen lokal knivmaker, Alf Egil Hagen (75).

Arrangørene regner med nærmere 2000 besøkende i helgen. Foto: Frank Skaufel

Næringslivet på plass

Grenseløse Meråkerdager var opprinnelig en kunst- og håndverksmesse, da det hele startet i 1995. I 2001 kom næringslivet inn som deltagere i messen, men de siste tre årene har det kun vært en ren kunst- og håndverksmesse.

- Hovedarrangør Meråker Skolekorps tok initiativ til å få næringslivet med igjen. I fjor hadde vi 32 utstillere, mens vi i år har vi 70. Vi håper å få et par tusen besøkende i løpet av helgen, sier messesjef, Gunnar Smedberg.

Vindusprodusenten Natre var naturlig nok med. Daglig produserer de 70 ansatte i overkant av 200 vinduer ved fabrikken i Meråker.

- Vi ønsker gjennom messen å vise frem fabrikk og produkter, i stedet for å fokusere på salg. Derfor deltar mange fra produksjonen her i dag for å fortelle om Natre. For oss er det viktig å vise oss frem lokalt, sier Håvard Ingstadbjørg, fabrikksjef ved Natre i Meråker.

Håvard Ingstadbjørg og Stina Kulseth fra Natre viste frem fabrikker under Grenseløse Meråkerdager. Foto: Frank Skaufel

Omtalt stand

Ordfører Kari Anita Furunes har fått mye pepper for den kommunale standen, som ble langt dyrere enn en del kolleger i lokalpolitikken hadde trodd. Totalt kostet stand og materiell 237 000 kroner. I et formannskapsmøte ble det uttrykk kritikk overfor ordføreren.

- Skal vi synes må vi jobbe for det. Standen er symbol på det som foregår i kommunen, og er et møtepunkt under messen. Her får hver sektor får vist frem det siste vi har av teknologi, sier Furunes.

- Var det verdt kampen?

- Kommunikasjonsutfordringer er det alltid. Vi har lyktes, og nå er vi her. Besøket er kjempebra, og jeg håper det kommer enda mange flere i løpet av helgen. Jeg er svært fornøyd, sier hun.

Ordfører Kari Anita Furunes er svært fornøyd med den mye omtalte kommunale standen. Foto: Frank Skaufel