–AU ber Regionrådet om å samles snarest for å avklare det AU påpeker, i forkant av endelig behandling av kommunestrukturreformen i kommunene, skriver Arbeidsutvalget i Værnesregionen i en epost til alle medlemmene av regionrådet for Værnesregionen.

26. og 27. mai har rådmennene i kommunene i Værnesregionen, som sammen med representanter fra de tillitsvalgte utgjør Arbeidsutvalget i det interregionale samarbeidet, vært samlet i Meråker.

Der var kommunereformen og veien videre et tema. Ut fra statusen i de fem kommunene, ønsker rådmennene gjennom Arbeidsutvalget at Regionrådet tar en felles intensjonsavtale opp til behandling snarets.

Kan få forlenget fristen

I eposten til politikerne i Regionrådet, skriver Arbeidsutvalget at bakgrunnen for at de har jobbet videre med kommunesammenslåing, er at Fylkesmennene i Sør- og Nord-Trøndelag har gitt signaler om at det kan være mulig å få forlenget fristen før man må være enige om en sammenslåing til etter 1. juli.

–AU har utarbeidet et omforent forslag til intensjonsavtale for alle fem kommuner som er vedlagt. Denne tar i all hovedsak utgangspunkt i de tidligere utarbeidede intensjonsavtalene, skriver Arbeidsutvalget i eposten.