– Jeg er over gjennomsnittet bilinteressert. Meget bilinteressert tror jeg man kan si. I år er det bare denne ene uka jeg bor her. I fjor bodde jeg i campingvogna i noen dager etter at VM-runden var over og når vi bygger ned alt i etterkant, sier Terje Ludvigsen fra Bang i Stjørdal. Han er blant de frivillige funksjonærene som legger ned mange timer for at Stjørdals største begivenhet i 2016 går med full gass.

Funksjonærleir

Like ved pressetelt og mannskapsteltet for de frivillige, står et knippe campingvogner.

–Her er funksjonærleiren. Elektriker, rørlegger, speakere. Her bor en del av oss funksjonærene. Det er koselig og vi blir veldig godt kjent med hverandre, sier Ludvigsen.

Banen ligger klar, tårnet står der, men ellers bygges det meste opp fra grunnen før verdenseliten i rallycross kommer til Hell.

–Det er strenge krav til sikkerheten, og alt vi gjør kontrolleres. Bare det ene aggregatet til TV-teamene kunne levert strøm til hele Stjørdal. Siden alt er direktesendt på tv, har vi også et i reserve. Dette er et svært arrangement, sier han.

Bilferie og -festival

Ludvigsen jobber på Tevo dekksenter i Trondheim til vanlig.

–Jeg har ansvaret for dekkhotellet. For to uker siden var det enda over hundre som ikke hadde skiftet dekk foran sommersesongen. Det var flott å få ferie for å være med på å gjøre i stand til bilfestivalen likevel, sier Terje Ludvigsen.

Ser opptak

Ludvigsen er blant de to frivillige funksjonærene som ikke har faste oppgaver. Han gjør det som trengs når det trengs.

–I fjor serverte jeg frokost til VIP-gjester. Ti minutter senere så en av dem meg vaske do. Han bemerket at jeg gjør alt, og det stemmer bra, sier han. Ofte er det travlest samtidig som det kjøres på banen.

–Jeg fikk med meg litt av selve kjøringen i fjor. Alt går på tv, så jeg ser VM-løpene i opptak, sier Terje Ludvigsen.

Det er litt stille før stormen. Her kommer alle teamene til å ta plass foran helgas VM-runde i rallycross. Foto: Jakob Ellingsen