- Om jeg er skjelven i knærne? Jo, jeg tenker fortsatt litt på det! Tidligere denne uken opplevde Lille Merakerli  og venninnen May Eva Gulaker å få se en binne med tre unger på Fersdalen i Meråker.

- Vi hadde dem på 50-70 meters hold, kanskje. Vi kom såpass nære fordi vi ikke så dem, og de så neppe oss heller, før vi fikk øye på hverandre, sier hun.

Trakk unna

Møtet med binna og ungene skjedde da de to var på vei ned i dalsøkket mellom Stor-Kjølhaugen og Litj-Kjølhaugen på Ferdalen.

- Vi stoppet opp da vi fikk øye på binna. Da vi oppdaget at den hadde unger, trakk vi oss forsiktig tilbake. Da vi hadde trukket oss 30-40 meter tilbake, så vi at også bjørnene trakk seg unna. Men der og da opplevde jeg virkelig hvordna det er å være redd, sier hun.

Lille Merakerli ferdes mye ute i fjellet, men hun har hittil aldri sett bjørn ute i fri natur, bare i Namsskogan familiepark. Hva syns hun om å ha den luskende rundt i skogen?

- Jeg syns det er bra! Jeg har forståelse for bøndene som får revet hjel sauene sine. Jeg syns det er fælt, men jeg syns ikke man skal skyte bjørnen av den grunn, sier Lille Merakerli.

Torsbjørkdalen

Lille Merakerli og May Eva Gulaker møtte bamsemor med ungene på nordsiden av dalføret. De siste dagene har et blitt kjent av bjørnen har drept sau på sørsiden, i Torsbjørkdalen.

- Dit skal vi faktisk på telttur i helgen. Kanskje får vi møte bjørne en gang til?