–Gågata er stor å fylle. Mange synes nok den ser tom ut, sier Sonja Aasvang i Duetten øverst i Gata.

Hun sier det kunne være fint med biltrafikk gjennom hele Kjøpmannsgata.

Tro på fremtiden

Aasvang sitter i Fagråd handel i Stjørdal Næringsforum. Hun sier det er klart at næringslivet i gågata påvirkes av at Mega i Domusbygget etterhvert stenges, og det er mye ledige lokaler øverst i Kjøpmannsgata.

–Jeg har stor tro på fremtiden i Gata. Det blir en overgangsperiode før Trondos får gjennomført planene sine for sine eiendommer. De venter på reguleringsplanen for sentrum, som politikerne behandler etter sommeren, sier Aasvang.

Hun er tydelig på at situasjonen for næringslivet sørøst for Torgkvartalet ikke er kritisk, heller at det er mulig å få enda mer ut av handlegata.

Folk trekker folk

Duetten ligger øst for der det er forbud for bilkjøring i Kjøpmannsgata. Det sier Aasvang hun er glad for.

–Vi er heldige som har noen parkeringsplasser rett utenfor butikken. Det handler mye om å ha butikker i nærheten av hverandre som har en god miks av varer. Det er viktig at gårdeiere i gata også tenker på hvem de tar inn for å få en god sammensetning, sier Aasvang.

Bladet spør om blomsteroppsatser i gågata slik at den ikke ser så tom ut ville hjelpe å få liv i gata.

–Vi skulle nok heller se at cafeer og andre trekker ut på gata, så folk setter seg der. Folk trekker folk. Det er viktig å bli en møteplass der folk setter seg ned.

Bør forenkle for tilreisende

Aasvang sier folk ikke velger å reise til Stjørdal for å handle fordi det er fine blomstersatser der, men heller fordi butikkene gir god service og man har et bredt og godt vareutvalg på ett sted.

–Det kan bli enda lettere for tilreisende. Da tror jeg enda flere velger Stjørdal. Jeg møter folk som er i tvil og spør om det finnes gratis parkering i Stjørdal, etter at det er blitt mange forskjellige parkeringsregimer. Det ville være en stor styrke om kommunen kunne påvirke så alle endrer parkeringsordningene noe, og vi ender opp med et helhetlig kompromiss alle er med på, sier Aasvang.

Biler i gågata

Medlemmet av Fagråd handel sier mye har vært prøvd i gågata opp gjennom tiden for å få mer liv i gata.

–Den er bred gågata, og da ser det fort tomt ut i den. Biler gjennom gata er en mulighet. Jeg ønsker i alle fall ikke en forlengelse av gågata, sier Aasvang.

Butikkene er viktigst

Det skjer endringer øverst i Kjøpmannsgata, og det kommer til å være synlig i alle fall de nærmeste par årene. Aasvang tror ikke det vil gi store utfordringer for Duetten. De er meget fornøyd med tilværelsen.

–Vi har kjempegode nisjebutikker i Stjørdal vi kan være stolte av. De yter kjempebra service. Vi har også politikere som sier klart og tydelig at de ønsker Stjørdal som arrangementsby. Det er ikke så mye som skal til for å trekke folk. Utvidelsen av Torgkvartalet er utelukkende positivt. Det er mye bra på gang fremover, men rom for å ta ut enda mer av potensialet, sier Sonja Aasvang.