Ælske Stjørdal

Adressa kjører for tiden en reportasjeserie hvor de har satt for mål å avduke hundre grunner til å ÆLSKE Trøndelag.  Avisa forsøker å komme i dybden av den trønderske mentaliteten og utfordrer leserne til å delta i debatten. Hva digger du med Trøndelag? Harry-trønderen med bart og skinnvest, den utbredte jovialiteten eller kanskje rett og slett den trønderske dialekta?

Noen år før jeg flyttet til Stjørdal møtte jeg en sambygding nordfra som hadde slått seg ned her. Jeg spurte ham hvorfor han hadde flyttet til Stjørdal og han svarte at i hans øyne så hadde stedet alt han trengte. Han hadde kanskje rett i det?

Stjørdal er midt i Norge. Stedet med gangavstand til flyplassen, Nordlandsbanen som tuter god natt og skinnegangen mot Sverige. Stjørdal er korn som rasler i vinden og salamandere i våte dammer.

Stjørdal er en av Norges største landbrukskommuner. En småby i vekst som strekker seg fra fjord til fjell.  Stjørdal er terassehusene, Steinvikholmen, opera og gründere.  Det er Statoil og Glava og Kvithammar.  Og paraglidere som sirkler ned fra Forborsfjellet.

Stjørdal er laksen i elva, maltølet og den unge asylsøkeren fra Syria eller Afghanistan. Stjørdal er varme sommerdager i Storvika og sene kvelder på Kimen. Stjørdal er sykkelturen gjennom Sandskogan og teltturen i Skjelstadmarka.

Stjørdal er toppen av Skarven og isfisket i Sonvatnet. Og familier som pakker bilen full for å kjøre til hytta i Meråker eller Storlien. Sola som går sist ned på Skatval og Carbon fritidsklubb. Og rally.

Stjørdal er trønderlåna og Ole Vig og spøkelser på Hegra festning. Helleristninger og 5000 år gamle fotspor. Stjørdal er karskfesten på Sagatun, råneren, bingoen og idrettstalentet. Stjørdal er bading i Hessjøen og Buvatnet. Stjørdal er de som alltid har vært her og de som flytter hjem igjen. Arbeidsfolk og bønder. Småunger og pensjonister.

Stjørdal er Blues in Hell, Agrisjå og Fest i natt. Stjørdal er revymiljø og dyktige musikere, den fotballfrelste og damer i spareforening. Stjørdal er en hardbarka jeger og kokarkjerringa.

Stjørdal er mamma som selger kake på håndballturnering og pappa som kjører ut doruller.

Vi kan ikke skryte av verken 2000-meterstopper eller svære katedraler på Stjørdal. Men det trenger vi kanskje ikke heller. Vi har mye å ælske likevel.

Hva er det du liker best med Stjørdal eller Meråker? Vis oss hva du liker med plassen din og bruk #ælskestjørdal eller #ælskemeråker på Instagram. Tagg oss gjerne - @stjordalensblad.

DU kan også sende oss en epost på redaksjonen@bladet.no eller skriv en kommentar under!