–Det er ufattelig digg å gjøre det så bra på hjemmebane, sier stjørdalsvennen Andreas Bakkerud.

Bergenseren med sterke bånd til Stjørdal vant begge side heat på lørdagens konkurransedag, og leder før det hele avgjøres i morgen.

Trigget av publikum

Det sto masse fans rundt teltet der Bakkerud og laget på overkant av 30 personer klargjør bilene.

–Manageren min har full kontroll på hva jeg gjør så jeg ikke blir spist opp av det utenomsportslige. Det er utrolig artig med all fansen. Å se smilene deres gir meg så mye energi, sier Bakkerud.

Marginer

Bakkerud sier småjusteringene mellom løpene tidligere i år gjør at de henter små forbedringer på alle områder.

–Det er snakk om små marginer i rallycross. Vi har en god base som vi bygger på med endringer som går i riktig retning. Bilen kan gå fort nå, sier Bakkerud.

Små justeringer

Bakkerud sier alle lagene kommer til å se på dataene fra dagens løp og justere før morgendagens finaler.

–Vi kommer også til å gjøre noen små justeringer. Laget kommer til å jobbe mye med bilen i hele kveld, sier Bakkerud.

Positiv nervøsitet

På torsdag da Bakkerud og de fleste av de andre førerne kom til Lånke for å begynne oppkjøringen, sier Bakkerud han var litt skeptisk med tanke på været.

–Det var virkelig kaldt og vått. Nå er det strålende sol og fantastiske forhold. Det er en fordel at det er så mye folk rundt banen. Jeg blir ekstra nervøs og skjerpet av å se så mange som heier på oss nordmenn. Jeg er virkelig takknemlig for at det er så mange som tar turen, sier Bakkerud.

Bekymret Solberg

Stjørdals eneste æresborger, Petter Solberg, så bekymret ut etter den første kvalifiseringsrunden.

Etter dagens to kvalifiseringer, ligger den andre nordmannen på femteplass.

–Jeg liker å være raskest. I dag har jeg litt problem med giringen. Jeg får ikke bilen helt i riktig gir når jeg vil. Det skal vi få fikset på til i morgen, sier Solberg, som fortsatt har gode muligheter i morgen.

Andreas Bakkerud kjører i sin karakteristiske lyseblå bil. Bakkerud skryter av de 300 bergenserne i babyblått han har med seg til Lånkebanen denne helga. Foto: Einar Hugnes