– Solsikke er Ukrainas nasjonalblomst. Dette er en konkurranse hvor det gjelder å ha den høyeste solsikken innen 24. august som er nasjonaldagen til Ukraina. De tre høyeste premieres med gavekort fra Plantasjen, sier Hugo Brekke som er en av initiativtakerne bak støtteforeningen.

Selges på lørdag

Ideen til dette prosjektet kom fra Jan Kjørsvik, som også er aktiv i Stjørdal for Ukraina. Han har tidligere drevet rosegartneriet på Frosta, og har nå sådd 2000 solsikker som har stått i gartneriet og spiret fram til de skal selges på lørdag.

– Solsikkene skal selges på lørdag, og vi kommer til å være spredt med salgssteder på flere plasser i kommunen. Torget, Biltema, Hellsenteret, Plantasjen og på Veteranmotordagen ved Hegra barneskole er salgsstedene våre så langt, sier Brekke.

Som medhjelpere til å selge solsikkene har støtteforeningen fått med seg Lions til å hjelpe til med å selge solsikkene.

– Vi er ikke så mange i foreningen, så det er veldig bra at Lions kan bidra med dette.

Ny tur

Solsikkene selges for 100 kroner stykket, og inntekten skal går til å finansiere en ny tur med hjelpesendinger til Ukrraina.

– Siden den første turen 1. april i fjor har vi nå sendt ned 24 tonn med hjelpesendinger. Og i retur har vi hatt med oss 250 flyktninger til Norge. Vi har gjennomført fem turer så langt, og håper at salget av solsikkene kan bidra til at vi får til en sjette tur i løpet av året, sier Hugo Brekke.