Onsdag formiddag fikk både 8. trinn og 9. trinn ved Halsen ungdomsskole besøk av Kent DuChaine og hans Blues in schools-turné gjennom den kulturelle skolesekken.

–Det var spennende å høre musikk vi ikke hører så mye av til vanlig. Gitarspillingen så forresten vanskelig ut, sier Vilde Karlsen og Michelle Høybakken, som går i klasse 8A.

–Så spennende at dere vil høre mer på blues?

–Det hadde vært artig og vært på en blueskonsert en gang. Kanskje under Blues in Hell.

Synger selv

Begge de to åttendeklassingene sier at de er glad i å synge selv også.

–Jeg synger en del på fritida. Mest for meg selv da, og da synger jeg alt annet enn norsk musikk, sier Vilde Karlsen fra Meråker.

–Hvorfor ikke norsk musikk?

–For det er ikke så bra. Derfor passet dette midt i blinken, sier meråkerbyggen etter konserten.

Også Lånke-jenta Michelle Høybakken liker godt å synge, og de høye tonene er de hun trakter etter.

–Jeg er med i operaskolen til Opera Trøndelag og så er jeg med i ungdomskoret Korinter'n. Så jeg synger både litt pop og litt opera. En god kombinasjon, sier Michelle Høybakken.

Vilde Karlsen og Michelle Høybakken likte seg på blueskonert på Halsen ungdomsskole.

Engasjerte elever

Kent DuChaine har vært på en ungdomsskoleturné denne uka, og han har gode tilbakemeldinger på sitt publikum.

–Elevene synger med og er engasjerte. De er også mottakelig for det jeg har å fortelle, sier DuChaine.

Sammen med sin 83 år gamle steelgitar kalt «Leadbassie» forteller han den gamle blueshistorien som startet i Sør-Statene i USA og dens ferd nordover.

Konserter

Kent DuChaine karakteriseres som bluesens landeveisrytter nummer én. Hans omreisende liv startet for snart 35 år siden nord i Minnesota, og etter starten har han reist verden over sammen med sin gitar Leadbassie.

DuChaines gitarteknikk har rotfeste fra legender som Robert Johnson og Bukka White med flere. Han har en vanvittig slide-teknikk med en voldsom kraft, og han kan skifte fra første til femte gir. Helt fra det sarte til det råeste av det rå i løpet av få sekunder.

Kent DuChaine spiller to konserter under årets Blues in Hell. Han står på scenen på Scandic både fredags- og lørdags kveld.