Ulf Olsson fra nabolandets hovedstad, Stockholm er mannen som har tatt den største laksen så langt denne sesongen. Det skjedde i Holmhølen på Nord-Kringen ved middagstider fredag.

Ulf Olsson hadde fisket på Nord-Kringen i noen dager da det slo på laks ved tolvtida på fredag.

Han kjente straks at det var en stor fisk som hadde slått på flua og var forberedt på at det kunne bli en langvarig kjøring av laksen.

Men etter en tjue minutters tid kunne Ulf Olsson lande sværingen som viste seg å veie 18 kg, og som hadde en lengde fra krokleppa til enden av sporen på hele 1,18 m.

18 kilo veide ruggen som ble landet i Holmhølen på Nord-Kringen i Flora fredag.

Ved Laksebørsen ble det bekreftet at dette var årets største fangst så langt. Ingen foran og ingen ved siden! Det kom forslag fra andre fiskere om å utrope Ulf Olsson til konge av Stjørdalselva, der og da.

Andre mente det var bedre å vente til sesongen var over med kroningen.

Dette var laks nummer tre for Olsson denne sesongen. Den joviale svensken var meget godt fornøyd med sesongen så langt og mente det kunne bli spennende å se om rekorden blir stående.

Etter som laksevert og valdeier, Kristoffer Fordal på Nord-Kringen kunne fortelle overveide Olsson å stoppe ut storlaksen, å heller plassere noen av de mindre på ett eller annet festbord i løpet av høsten.