Det går fram av et brev som foreldrene har sendt til oppvekstsjef Ann Kristin Geving og stjørdalsrådmann Anne Kathrine Slungård.

Brevet ble sendt samme dag som formannskapet vedtok å utsette planen om å bygge en ny fløy med tre nye klasserom ved skolen.

LES OGSÅ: Utsetter tilbygg ved Kvislabakken skole

Også samarbeidsutvalget ved Kvislabakken var samlet til møte forrige uke. Også samarbeidsutvalget gir uttrykk for at de er sterkt bekymret for plassmangelen ved skolen.

Foreldrene krever at kommunen gjør noe umiddelbart med situasjonen ved Kvislabakken skole.

Rådmannen har foreslått at Stjørdal skal bruke 10 millioner kroner på å bygge et tilbygg til det gamle «rødbygget» ved Kvislabakken. Tilbygget vil få tre nye klasserom.

Men flertallet i formannskapet utsatte i virkeligheten byggesaken. Etter forslag fra ordfører Ivar Vigdenes (Sp) fikk rådmannen beskjed om å gå en ny runde for å finne løsninger. Ordføreren og flertallet ønsker i stedet å se på kretsgrenser og opptaksområder for alle skolene i sentrum av Stjørdal.

LES OGSÅ: Vurderer å bruke klubbhus som skole

Tommy Bergersen som er foreldrekontakt for femteklassen ved Kvislabakken, legger ikke skjul på at han er lite tilfreds med vedtaket i formannskapet.

– Det må gjøres noe nå, sier han.

I brevet til oppvekstsjef og rådmann skriver foreldrene til femteklassen at verken friskluftsanlegg eller vinduer klarer å bidra til god og frisk luft i klasserommet.

– Vi fikk selv erfare på kroppen hvordan temperatur og luft blir etter å ha sittet i klasserommet på foreldremøte i to timer nå i høst. Vi ble slappe og utilpass og flere fikk hodepine, og det var etter to timer. Dette må våre barn leve med hver eneste dag! Vi får hjem unger som klager på hodepine, som virker slappe og slitne og som klager på arbeidsmiljøet sitt, heter det i brevet.

LES OGSÅ: Måtte fjerne kateteret for å få plass til pultene

Samarbeidsutvalget ved skolen skriver at de er svært bekymret for arbeidsmiljøet til elever og ansattes.

– Ansatte gjør en imponerende innsats for å finne løsninger, men det merkes allerede såpass tidlig i skoleåret at de er slitne og oppgitt over arbeidsforholdene sine. Plassmangel har vært eksisterende i mange år og blitt gradvis verre. De ansatte føler at deres behov ikke blir ivaretatt. Rektor er bekymret for det psykososiale arbeidsmiljøet blant de ansatte og frykter for at vi kan få et forhøyet sykefravær, skriver samarbeidsutvalget.