–Stjørdals store sønn Roar Nygård passer perfekt som vokalist i denne settingen, sier bandleder Andreas Nergård.

Lørdag står ni mann på scenen og spiller Bon Jovis største hits i Store Sal.

Kjenner igjen låtene

Nergård har tatt initiativet til konserten. Han sier han har ønsket å spille musikk han ikke selv lager.

–Bon Jovi er viktig for meg. Det er et band som har vært en stor inspirasjon. Musikken favner også bredt både de som liker heavyrock og popfansen, sier Nergård.

Han sier det også er et poeng at man spiller de kjente låtene mange kjenner fra før.

–Det gjør noe eget med stemningen, løfter den, når man spiller låter folk kjenner litt fra før, sier bandsjefen.

Håndplukket band

Initiativtakeren sier han er heldig nok til å få velge med seg de personene han har fått aller mest av å jobbe sammen med ved tidligere anledninger.

–Det er alltid viktig å få med seg flotte musikere man jobber godt sammen med. Her skal vi også gjenskape stemningen rundt et av de største rockebandene i verden, sier Nergård.

Resultatet er et band bygget rundt stjørdalinger, med noen ekstra-trøndere og en svenske.

Stjørdalingene er Roar Nygård på vokal, Andreas Nergård på Trommer, Tomas Nergård på gitar, Andreas Midtlyng på gitar, Trude Bekkavik på backingvokal og Nina Brovoll på backingvokal.

Guro Gjestvang Olsen synger også backing, mens Kristian Raanes fra Orkdal er bassist.

Flyr inn svenske

Niendemann i bandet er Andi Kravljaca. Han flyr bandsjefen inn fra Sverige for anledningen.

–Andi er kanskje den beste entertaineren jeg vet om innen heavy rock-sjangeren. Det blir råbra sammen med Roar Nygård. Jeg gleder meg masse til å høre dem synge Bon Jovi sammen, sier Nergård.

Mange hits å velge i

Bon Jovi er et av de største rockebandene i verden. De har sunget og spilt sammen siden 1983, og solgt over 130 millioner album opp gjennom årene. Dermed er det et stort repertoar bandlederen har kunnet velge i.

–Det har vært en stor jobb å gå gjennom materialet og gjøre et låtvalg. Det blir en «best-of»-konsert i ordets rette forstand. De aller største låtene vil nok alle kjenne igjen. For Bon Jovi-fans vil ikke resten av sangene være ukjente heller, sier Nergård.

Ekstra gitar

Originalbesetningen til Bon Jovi har en trommis, en gitarist, en bassist og en sanger. Til konserten i Kimen, har stjørdalingene valgt å ha med en ekstra gitarist.

–Bon Jovi er veldig gitar-tung musikk. Vi synes det er viktigere å gjenskape lyden til bandet enn at besetningen skal være akkurat lik. De to gitaristene får virkelig utfolde seg. En del av låtene er steintøffe, sier Nergård.

Første gang i Kimen

Nergård har ikke spilt i Kimen før, selv om stjørdalingen har fulgt det nye kulturhuset siden byggingen tok til.

–Det blir kjempespennende å spille i Kimen. Det er helt enormt det som er kommet på plass på Husbyjordet, sier Nergård.

Konserten er satt opp slik at det er sitteplasser på galleriet, og ståplasser på gulvet.

–Det er plass til rundt 900 personer, men vi sikter mot kanskje halvparten av det. Det blir kjempestemning med et helt nytt band for anledningen. Jeg gleder meg, sier Andreas Nergård.