–Vi ønsker alle at Storvika skal være noe positivt og en flott arena for alle som bor i Stjørdal. Nå har vi kommet frem til en løsning med kommunen for å fortsette å drive, sier Kristina Wickstrøm.

Etter dialog mellom Wickstrømmene og kommunen, er det nå klart for fortsatt kioskdrift og arrangementer fremover.

Handlet om det praktiske

Eli Beate Wickstrøm forteller at de egentlig hadde gitt opp å drive i Storvika fordi flere små detaljer gjorde det vanskelig å drive anlegget.

–Det handler om småting i kontrakten. Etter flere uker uten at mangler ble rettet opp, varslet vi fra at vi ikke ville klare å drive videre om ting ikke kom på plass. Det merarbeidet vi fikk fordi kommunen ikke gjorde sin jobb gjorde det ikke mulig å drive, sier Eli Beate Wickstrøm.

De to arrangørene forteller at det dreier seg om praktiske ting, som blant annet manglende drenering på markedsplassen, som til sammen gjorde det krevende å fortsette å drive samtidig som det er en stor jobb å skaffe bidragsytere til arrangementene.

–Etter fem uker med marked uten at renholdet av toalettene var i gang som avtalt, fant vi ut at det ikke lot seg gjøre å drive videre, sier Kristina Wickstrøm.

Avtalen i boks

Nå har de to fått en ny avtale med kommunen som gjør det mulig for driverne å hyre inn en tredjepart for å utføre arbeidet som gjenstår dersom det fortsetter å la vente på seg.

–Det handler ikke om penger, men tiden. Vi merker at kommunen virkelig vil, og det gjør vi også. Derfor er det viktig at vi nå bidrar alle sammen slik at det blir servering og arrangement i Storvika fremover. Folk har vist et utrolig engasjement, sier Eli Beate Wikstrøm.

Kiosken åpen

I fjor begynte de to å drive kiosken på godværsdager. Det fortsetter nå videre.

–Det er viktig at vi gir honnør til alt arbeidet kommunen også har gjort med friluftsområdet. Det skal de ha all ære for. Etter en veldig konstruktiv og god dialog har vi nå sterk tro på at vi klarer å drive videre på en måte som er tilfredsstillende for de som kommer, sier Kristina Wickstrøm.

Arrangement i sommer

De to forteller at det nå tar litt tid før de får gjort klart alt til videre arrangementsdrift i sommer, ettersom det er viktig å drive kiosken mens folk flittig nyter finværet i strandsonen.

–Vi ser at det fortsatt er en del praktiske ting som må på plass, som for eksempel bedre strømforsyning til arrangement. Vi håper vi er klare til skoleferien med arrangementene. Det blir minst et marked, og flere andre arrangement. Kommunen jobber med å få gjort klart, sier Eli Beate Wickstrøm.

De ber foreninger og lag som driver med underholdning eller andre aktiviteter ta kontakt.

–Her er det mulig for veldig mange å vise frem hva de gjør. Om de er interesserte i å bidra på et marked, eller helt andre typer arrangement. Vi er veldig åpne for forslag på alle typer arrangement, sier Kristina Wickstrøm.

Sankthansaften med grilling og bål

Selv om en del arbeid gjenstår for å få normaldriften og arrangementsaktiviteten opp til det nivået Wickstrømmene ønsker seg, er det allerede klart at det blir en stor tilstelning på sankthansaften.

–Det blir gedigent bål, vi stiller med grilling på stranden. Det blir levende musikk og mye liv. Vi håper alt er helt klart til fullt kjør i skoleferien. Da blir det enda mer som skjer og passer for hele familien. Folk har tydelig vist at de kommer til Storvika, sier Eli Beate Wickstrøm.

–Her må vi prøve en gang til. Vi synes det er kjempeartig å drive med dette, men da må vi få ting på plass som avtalt så det er gjennomførbart. Vi håper folk tar turen hit igjen, sier Kristina Wickstrøm.