– Dette blir absolutt en bra start på russetida. Vi håper mange tar turen og lager en skikkelig fest sammen med oss, sier rødruss Julie Marie Følstad.

Sammen med sine medruss Stina Eline Brandåstrø, Hege Hovdal, Hanne Overvik Eidem og Robin Itsuro Røsdal arrangerer hun Trøndertreffet neste helg i samarbeid med Prestmoen Kulturpark. Det blir fullt kjør både fredag 28. april og lørdag 29. april.

Det er «Russekongen Tix» og «Positiv» som står på scenen i kulturparken fredag kveld. Kvelden etter er det duket for «Staysman & Lazz» og «Robin og Bugge». Det er 18-årsgrense på arrangementet.

Alle er velkommen

– Vi begynte å planlegge treffet i fjor høst. I utgangspunktet skulle det være et russetreff, men alle sammen som er fylt 18 år er hjertelig velkommen. Selv om det sikkert blir flest russ, så hadde det vært artig om andre kom også, sier Hege Hovdal.

Interessen blant russen i Sør-Trøndelag er lunken, ifølge russejentene. Da er det langt mer begeistring i Nord-Trøndelag.

– Det er ikke tillatt å ta med seg medbrakt alkohol. Det må kjøpes i kulturparken, forteller Stina Eline Brandåstrø.

Vakter er leid inn, og Norsk Folkehjelp Meråker skal også være på plass neste helg. Det vil ikke bli anledning til å overnatte i parken.

– Alle må hjem når festen er over fredagsnatta før de selvfølgelig kommer tilbake igjen lørdag kveld. Jeg håper virkelig at det blir ei bra helg, og Ole Vig-russen må iallfall stille opp. Vi har russedåp fredag 28. april, og turen går direkte til kulturparken etterpå, sier Hanne Overvik Eidem.

– Nå er vi veldig klar til å komme i gang med russetida. Og for en start det blir, sier Julie Marie Følstad.

Billetter til Trøndertreffet fås kjøpt på hoopla.no. Det er muligheter til å kjøpe både helgepass og billetter til enkeltdager.

Store forventninger

Det er cirka 250 rødruss på Ole Vig videregående skole i år. Russejentene som er med på å arrangere Trøndertreffet, ser fram til ei bra russefeiring – sammen med både svartruss og blåruss.

– Vi har store forventninger til russetida, og det er noe vi har sett fram til i lang tid. Det blir ei fin avslutning på en ny start av livet. Folk er veldig giret på å komme i gang, sier Stina Eline Brandåstrø.

Det eneste de er litt skeptiske til er at de ikke har funnet et egnet sted til å ha russecamp i Stjørdal.

– Det er strenge restriksjoner på hvor vi kan oppholde oss, så kanskje blir det en mobil camp i år. Men vi tar gjerne imot tips på steder vi kan være, sier Julie Marie Følstad.

– Har ikke amnesti

Politidirektoratet strammer inn på skjenkereglene foran årets russetid.

Det blir ikke lenger lov for russen å nyte medbrakt alkohol på offentlige arrangementer. Fra og med i år skjerpes reglene i norske politidistrikter.

– Kommunikasjonen med russen har pågått hele året i de fleste kommuner i Trøndelag, og her lokalt har vi holdt oss til et budskap om at russen ikke har amnesti i russetida. Dette er ikke noe nytt for oss. Alkoholloven og resten av Norges lover gjelder også i mai, understreker stjørdalslensmann Marit Helene Stigen.