Anne Berit Sivertsen & co er i gang med øvingene på Trudvang. Premiere på «En drøm» er 1.oktober. Skrivegruppa har levert fra seg omfattende materiale. Like fullt kan det ennå komme til mer. Truppen liker å oppdatere innslagene mest mulig. Å jobbe opp mot deadline, endre litt, legge til noe her og der helt opp til premierekvelden, trigger dem.

– Det kan skje mye fortsatt, det er bortimot tre uker igjen, understreker Sivertsen.

Jannicke Nordgård og Sander Kjøsnes har fått permisjon fra oppgaver på scenen i år. Årsakene er henholdsvis graviditet og studier. Nytt ansikt er nykonfirmant John Andrè Sæle. Tidligere profil med Litj-Lånkerevyen.

Godfølelse

Lånkerevyen har for lengst befestet lånkbyggens identitet. Revyens hovedmål er å glede folket i bygda og samle dem med egenskrevne numre. Det skal visstnok være enkelt å finne nye rollefigurer når man har bopel i Lånke. Men de skal alle være feelgood-karakterer.

– Hva med å røpe noen av årets tema?

– Tja, Donald Trump og Pokemòn kommer vi ikke unna, sier Christer Nilsen.

– Nei, slike ting kan ikke gå upåaktet hen, supplerer Sivertsen. Hun nevner også kommunesammenslåing.

Det startet i 1982. Under planlegginga av Lånke Idrettslags årsfest, ble det ytret ønske om å hyre inn noe munter underholdning. Gunnar Leirtrø mente bygda selv kunne sette opp ei revyforestilling, og tok på seg å sparke i gang et prosjekt under navnet Lånkerevyen. Revyen er en frittstående undergruppe av Lånke Idrettslag. Trudvang tilhører Lånke Ungdomslag. I 2000 startet Litj`Lånkerevyen, en barnerevy med påmeldte elever fra 5., 6. og 7.trinn ved Lånke skole.

Aktivt år

Revyåret 2016 er et aktivt ett. I april var det Litj-Lånkerevy, uka etter Best Of-oppsetning i Olavshallen, i sommer festival på Hemne med priser for beste sketsj, publikumspris og årets revynummer. Deretter ventet Tresfjord-festival. Beste sketsj og kvalifisering for neste års NM på Høylandet med «Da tysker`n kom» ble utbyttet derifra. Flere av revygruppen var også på inspirasjonstur til London på tidlighøsten.

–Det er flott å ha noe å se fram til når kveldene blir stadig mørkere. Billettsalget starter mandag, minner Christer Nilsen om.

PS: Dette blir Harald Morten Bremseths 30. år med Lånkerevyen. Neste år kan Anne Berit Sivertsen markere samme jubileum, mens Roger Nordgårds ennå har to år igjen til det samme kan sies for hans del.

Malin Bremseth (t.v) og Marthe Nygård leter gjerne i kostymelageret for å finne ekstra inspirasjon til ny Lånkerevy. Foto: Begge foto: Knut Erlend Jegersen