– For oss i Gjensidige er det viktig å støte opp om det fyrtårnet i Stjørdals kulturliv og frivillighetskulturen Blues in Hell er. Det ønsker vi å være med på, spesielt fordi vi er opptatte av sikkerhet, sier Bjørn Ove Slind, daglig leder i Gjensidige Stjørdal.

Flere vakter

Årets Blues in Hell foregår inne. Det gjør at behovet for sikkerhetsvakter øker.

– Vi er helt avhengige av frivillige for å arrangere festivalen. Om vi skulle leid inn 40 sikkerhetsvakter ville det ikke gått. Sikkerhet er alltid høyeste prioritet, sier Kjell Inge Brovoll, sjef for Blues in Hell.

– Det blir flere vakter enn tidligere på årets festival. Vi må tenke på alle inngangene til de forskjellige arenaene. I tillegg kommer det faste vaktselskapet Scandic bruker, sier vaktleder Bjørn Yngve Velstad.

Vakthold hele døgnet

Det vil være vakthold i festivalområdet på Scandic hele døgnet fra fredag morgen i festivalhelgen.

– Vi har brukt mye tid på å planlegge vaktene og kartlegge alle inngangene på forhånd, sier Velstad.

For konsertene på Kimen er det kulturvertene som i stor grad vil stå for sikkerheten.

– Flere av kulturvertene har vært frivillige hos oss tidligere. Det er også mindre behov for sikkerhet på Kimen, spesielt rundt familiedagen der det ikke er alkoholservering. Sist jeg hørte, har det vært litt kamp om å få være vert i løpet av festivalen, sier Brovoll.

I gjennomføringsfasen

Brovoll forteller at planleggingsfasen for årets festival er ferdig.

– Nå er vi inne i gjennomføringsfasen der vi setter planene ut i livet for å gjennomføre det vi har sagt vi skal få til, sier Brovoll.

– For oss som en samarbeidspartner som har vært med på Blues in Hell i mange år, er det viktig at organiseringen av festivalen er så godt satt i system. Det er spesielt viktig med tanke på sikkerheten, sier Slind.

Søker frivillige

Festivalen har behov for flere frivillige som kan være vakter. Alle de som er frivillige minst tolv timer i løpet av festivalen får adgang til konsertene en av dagene under festivalen.

– Vi har dekket de aller fleste andre oppgavene. De frivillige er veldig trofaste og kommer tilbake år etter år i tillegg til at det er nye som kommer, forteller Brovoll.

– Sikkerhet er viktig for at folk skal komme. Følelsen av at man er trygg er veldig viktig. Man får med seg veldig mye av det som skjer på scenen som vakt også, sier Christian Røst som er Blues in Hell-ansvarlig i Gjensidige.

Plan for utdanning

Brovoll forteller at bluesfestivalen har et fremtidig ønske om å utdanne vakter som også kan være vakter ved andre arrangement i Stjørdal og omegn.

– Det er behov for vakter om Stjørdal skal nå sin ambisjon om å være arrangementskommune nummer en i Trøndelag. Vi er i dialog om å utdanne vakter som kan bli leid ut til andre arrangement i fremtiden. Som et nisjearrangement, er vi også avhengige av å få med oss lokale partnere og frivillige. Det er viktig for kulturlivet i Stjørdal og i regionen at vi er med på å utfylle bredden i kulturlivet, sier Brovoll.