Kom seg ikke på jobb

Fem omsorgsarbeidere i Hegrasonen kom seg ikke på jobb fredag på grunn av ras og flom. Men de jobber hjemmefra.

DEL

– Enhetslederen sitter innestengt i Forradalen. Og det gjør også tre andre ansatte som skulle vært på jobb, en sykepleier og to omsorgsarbeidere. Også i Sona er en sykepleier innestengt på grunn av vær og vegsituasjonen, sier Geir Almli, nestleder ved Hegra Bosenter og i Hegrasonen.

Jobber hjemmefra

– Vi måtte omdisponere noe fra morgenen av. Og det har gått greitt. For de ansatte som nå er innesperret jobber nå innenfor de innesperrede områdene hjemmefra. På den måten er det ingen dramatikk. Så vi klarer det og har kontroll så langt, sier nestlederen.

Må gi seg

– Hva med de som jobber hjemmefra , har de medisiner til de som normalt får det fra hjemmesykepleien?

– Brukerne har dosetter. Men de er tomme på mandag. Da må det ut nye dosetter. Så vi må tro at framkommeligheten er på plass i alle fall til mandag morgen, sier Almli.

I beredskap

Legevakta i Stjørdal planla fredag formiddag beredskap for å møte eventuelle utfordringer med å komme til isolerte personer som trenger hjelp.

- Foreløpig har det ikke vært meldinger om noen som har slike problemer, men hvis det skulle oppstå har vi luftambulansen i bakhånd. sier Unni Røkke, enhetsleder ved legevakta i Stjørdal som er interkommunal legevakt for Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal.

Det aller første hun måtte få et overblikk overblikk over fredag morgen var bemanningssituasjonen.

- Det er folk som vi er usikre på om de kommer, på grunn av at de kan være forhindret av ras eller flom, sa Røkke.

Artikkeltags